Vielha reprèn les reunions periòdiques amb les EMD per a posar en comú els seus interessos

Un dels punts principals que s'ha tractat en l'última trobada ha estat la confirmació de l'augment de l'aportació econòmica per part del consistori amb les EMD en el pressupost municipal de 2024

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran ha reprès les reunions periòdiques que manté amb les Entitats Municipals Descentralitzades amb les quals es pretén mantenir una relació estreta entre les administracions, posant en comú quins són els interessos i necessitats que té cada poble, amb la voluntat que hi hagi una col·laboració directa amb el consistori. 

En aquesta nova trobada celebrada aquesta setmana s’ha tractat l’augment de l’aportació econòmica que l’Ajuntament de Vielha e Mijaran destinarà a les Entitats Municipals Descentralitzades en el pressupost municipal de 2024, en el qual treballa l’Equip de Govern municipal per a ser aprovat abans d’acabar enguany. En aquest pressupost s’establirà quina quantitat haurà de percebre cada EMD, seguint el principi d’equitat i que totes tinguin les mateixes oportunitats. D’aquesta manera, les que més diners necessiten rebran més en funció de la situació que viu cadascuna i les necessitats que tenen, sense tenir en compte només criteris demogràfics. 

Amb aquesta mesura, es pretén donar més autosuficiència als pobles, i que tinguin més competències i siguin més resolutius per a poder solucionar, amb la major eficiència, la gestió dels serveis bàsics que duen a terme en relació a la seva ciutadania. Això és que tinguin més capacitat de decisió en cada àrea competencial. 

En l’anterior reunió, celebrada al juliol, ja es va acordar que les EMD tinguin la competència en jardineria i neteja durant l’estiu, de manera que puguin tenir partides pròpies i realitzar contractacions de personal temporal a l’estiu . 

L’objectiu d’aquestes trobades és mantenir l’estreta relació entre l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i les EMD, treballant per a poder conèixer quines són les necessitats dels diversos pobles, establir una connexió entre els nous membres de les diverses institucions i començar a elaborar un full de ruta de treball a seguir.  

“L’equip de govern de Vielha e Mijaran manté la voluntat de treballar conjuntament amb les EMD, com ha estat habitual fins ara, i pretén donar-los suport i més autonomia perquè puguin tenir llibertat per a decidir com gestionar els seus propis serveis i recursos”, comenta l’alcalde de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano. I afegeix que “precisament, amb aquest augment de l’aportació econòmica en el pressupost de 2024, confirmem el compromís de l’Ajuntament de mantenir una col·laboració estreta amb els nostres pobles, al mateix temps que els hi donem més autonomia i capacitat de decisió”