Un nou terratrèmol de magnitud 3 sacseja Catalunya

El sisme es produeix hores després del que hi ha hagut de 4,2 graus a Osca

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un terratrèmol de magnitud 3 a l’escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns a la nit la Val d’Aran, segons recull l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICGC). En concret, el sisme s’ha registrat cap a dos quarts de deu, i s’ha deixat sentir principalment en aquesta comarca del nord de Catalunya i a part de l’Alta Ribagorça. No s’ha informat de cap mena de dany causat pel fenomen. El terratrèmol s’ha produït dues hores després del que hi ha hagut a la demarcació d’Osca, al límit de la Franja de Ponent, aquest de 4,2 graus, també sense ferits ni afectacions. A diferència del segon, aquest primer s’ha deixat sentir a bona part de Catalunya. A la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça és on s’ha sentit amb més claredat.

Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon d’emergències 112 ha rebut nou trucades relacionades amb el sisme amb epicentre a Osca. En concret, les trucades s’han rebut des de Bossòst (5), Vielha (3) i Vilaller (1). La majoria han estat per informar de la percepció del terratrèmol i, en el cas de Bossòst, per alguna teula caiguda.

Proteccio Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre la fase d’alerta del pla especial d’emergències sísmiques a Catalunya pel terratrèmol amb epicentre a Osca.