Aquest cap de setmana Tremp ha viscut una nova edició de la Fira “Pallars, Terra de Corder”, que ha omplert els carrers de la ciutat d’activitat, gastronomia i bon ambient. La cita ha tancat aquest diumenge amb una valoració molt positiva per part dels paradistes, l’organització i el públic assistent.
La inauguració del mercat firal va tenir lloc dissabte, amb la presència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El mercat ha comptat enguany amb una seixantena de parades de productes artesanals, tant alimentaris, com embotits, coques i formatges, com d’artesania, bijuteria, tèxtils i altres. A més, els visitants han pogut conèixer de prop les novetats en vehicles i maquinària agrícola, en un espai dedicat al sector.
El dissabte va comptar també amb la 4a Mostra de Formatges del Pirineu, que ha tornat a posar en valor el treball dels productors de proximitat. Ja al vespre, la carpa de la plaça Catalunya es va convertir en l’epicentre del bon menjar amb la celebració de la Pallars Food Fest. L’esdeveniment, organitzat amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT), va reunir 14 parades de restauradors i productors que van oferir tapes i platillos elaborats amb productes del territori.
Diumenge ha estat marcat pel tradicional Dinar Popular “Pallars, Terra de Corder”, que aquest 2025 ha arribat a la seva desena edició. Més de 30 corders cuinats i un total de 850 racions servides han fet les delícies del públic. La jornada també ha comptat amb una trobada de vehicles clàssics i una demostració de conducció de micro-cotxes, activitats que han captivat tant a petits com a grans. Per cloure la fira, l’espectacle d’humor L’Actitud de la companyia Jam, guardonat amb el premi Drac d’Or, ha posat el punt final.
Des de l’organització, es valora molt positivament l’alta afluència de visitants i la implicació del teixit productiu i associatiu del territori. La Fira “Pallars, Terra de Corder” es consolida així com una cita imprescindible del calendari firal dels Pirineus, promovent la carn de corder, el producte local, la cultura i el turisme de proximitat.