Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

La Seu d’Urgell celebra el Primavera de Lletres, dedicat al món literari

Avatar photo

Demà divendres 24 de març es presentarà el llibre de l’historiador urgellenc Carles Gascón ‘Història de la Seu d’Urgell medieval’

La Seu d’Urgell es troba en plena celebració del Primavera de Lletres, cicle dedicat al món literari que enguany proposa més d’una trentena d’activitats fins al mes de juny.

“Un any més, sota el nom ‘Primavera de Lletres’ s’agrupen presentacions de llibres, tallers, exposicions, el cicle Llegendària o les activitats, pròpiament, de la Diada de Sant Jordi, entre molts altres esdeveniments, per fomentar i gaudir del plaer de la lectura i l’escriptura”, explica el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia. “Ens ofereix diferents propostes de diversa tipologia, distribuïdes per la Seu i impulsades per institucions, entitats i col·lectius que contribueixen a una primavera literària de molta qualitat”, remarca Guàrdia.

‘La Seu d’Urgell medieval, una història definitiva’

Així, en el marc d’aquest cicle, demà divendres 24 de març tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca la presentació del darrer llibre de Carles Gascón ‘La Seu d’Urgell medieval’ en un acte obert a tothom a les vuit vespre. En la presentació d’aquesta obra, editada per Anem Editors, es comptarà amb la participació del regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell Carlos Guàrdia, l’editor Oliver Vergés, la divulgadora en patrimoni Pilar Aláez, l’historiador Climent Miró i el propi autor Carles Gascón.

‘La Seu d’Urgell medieval’ es tracta d’un volum de més de quatre-centes pàgines que narra fil per randa la història d’una ciutat que ha exercit de capital històrica al Pirineu durant segles. Un treball ingent i meticulós que sens dubte aporta noves llums en una època que encara té períodes que necessiten un estudi aprofundit per a ser conegudes amb suficient profunditat i sobre les quals Gascón hi ha treballat en els darrers anys.

Presentació del llibre  ‘Triomfador’ i Recital de poesia i piano

També demà divendres, però a les set de la tarda, es presentarà el llibre ‘Triomfador’ de Joan Jordi Miralles, a la Llibreria El Refugi. I a dos quarts de vuit, se celebrarà a la Biblioteca Sant Agustí un recital de poesia i piano a càrrec d’Enric Khan i Genís Gaya.

‘Cançons de muntanya’, concert amb textos i música de Palmira Jaquetti

El Primavera de Lletres també proposa per aquest pròxim diumenge 26 de març el concert ‘Cançons de muntanya. D’excursió amb la Palmira Jaquetti’, amb textos i música de la poetessa, folklorista, compositora, pedagoga i traductora catalana amb arrels a la Seu d’Urgell, coneguda, entre altres coses, per la seva participació a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, així com el seu llibre de poesies L’estel dins la llar.

Aquest espectacle musical per a tota la família tindrà lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, a les 11 del matí, i anirà a càrrec de la Banda Infantil del Conservatori de Música de Manresa, sota la direcció d’Anna Òrrit, i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell. L’entrada és gratuïta.

Altres propostes

D’entre d’altres propostes del Primavera de Lletres 2023 hi destaquen el taller d’ex-libris amb alumnes d’escoles i instituts de la Seu d’Urgell que es portarà a terme el dimarts 18 d’abril al centre cívic L’Escorxador. L’activitat estàs organitzada a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, la llibreria El Refugi i el Taller de Creació Tartera.

També el dimarts 18 d’abril, a les vuit del vespre, a la sala la Immaculada hi haurà poesia en viu a càrrec de la rapsode Alba Mascarella, sota el títol ‘Flors’. L’acte està organitzat per l’Àrea d’Igualtat del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

 

Per dimecres 19 d’abril hi ha preparada la presentació del llibre ‘La Seu d’Urgell 1977-2022. El batec de la ciutat’ de Ricard Lobo i Sastre. L’acte, organitzat per l’Ajuntament urgellenc i Edicions Salòria, tindrà lloc a la sala Sant Domènec a les set de la tarda.

Una altra proposta és la tercera edició de Llegendària, esdeveniment relacionat amb la festivitat de Sant Jordi que tindrà lloc al carrer dels Canonges el dissabte 22 d’abril, amb presentació de llibres, conta contes, espectacles i animació de carrer, música, tallers, entre d’altres actes vinculats amb la lectura i el drac de Sant Jordi.

Val a dir que el Primavera de Lletres va celebrar el Dia Mundial de la Poesia el passat dimarts 21 de març amb una lectura en diverses llengües del poema Tant si baixes la vista ver la immunda, de Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 + 4 =

Notícia anterior

Miquel Pueyo reclama impulsar les rodalies ferroviàries de Lleida

Notícia següent

PARRICIDI: Un home de 37 anys estrangula al seva mare fins a la mort

Notícies relacionades