Dilluns, 27 de maig de 2024
És notícia

Sant Jordi 2024 a la Seu d’Urgell: horaris i activitats

Avatar photo
El pròxim dimarts, 23 d’abril, Dia del Llibre i la Rosa, també hi haurà contacontes, lectures en viu, signatures de llibres d’autors pirinencs, una xerrada i l’espectacle ‘Balla’m poesia’

El pròxim dimarts 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, el passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell s’omplirà amb un total de 37 parades que estaran obertes al públic de nou del matí a vuit del vespre.

Hi haurà 8 parades pertanyents al gremi de llibreters i 5 de venda de roses del gremi de floristeria de la nostra ciutat. Pel que fa a les altres parades, seran de venda d’objectes d’artesania, productes alimentaris, entitats i associacions i centres eductius de la Seu.

Cal remarcar que en cas de pluja o altres inclemències meteorològiques, aquestes parades s’instal·laran sota els porxos del Carrer Major.

Contacontes, lectures en viu, signatures de llibres d’autors pirinencs i xerrada

Pel mateix dimarts 23 d’abril, Dia del Llibre, hi ha preparats mitja dotzena de propostes al voltant dels llibres i la lectura. A partir de les nou del matí, el passeig Joan Brudieu de la Seu, juntament amb les tradicionals parades de llibres i de roses, s’hi explicaran contes pels propis autors.

A les 10:30 hores, la Biblioteca Sant Agustí acollirà l’activitat adreça als escolars  ‘Compartim lectures’, enguany sota el títol ‘La notícia que m’agradaria llegir en un diari’.  A les 12 del migdia, la mateixa biblioteca serà l’escenari d’una lectura en veu alta de poemes a càrrec de persones grans.

A més, al passeig Joan Brudieu, hi haurà signatures de llibres per part d’autors pirinencs, a les 12 del migdia i a les 18:00 hores.

La festa del llibre també inclourà la xerrada ‘Franquisme i antifranquisme a la Seu’, a càrrec d’Amadeu Gallart, activitat que tindrà lloc a l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu. Després de la xerrada, es lliuraran els premis del XXè del Concurs de Sant Jordi.

‘Balla’m poesia’, espectacle que combina literatura, música, dansa i arts plàstiques

A les sis de la tarda, la celebració de Sant Jordi a la Seu d’Urgell també comptarà amb l’espectacle de dansa, música, literatura i arts plàstiques ‘Balla’m poesia’ que tindrà lloc al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Balla’m poesia està basat en el llibre Un metre d’històries de metre’ i altres pomes de l’escriptor peramolí Ramon Besora, i que es podran escoltar en directe de la mà dels cors de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell.

Alhora, l’alumnat de l’Espai Dansa ballarà un cicle de coreografies curtes creades per a l’ocasió. Tot plegat anirà acompanyat dels treballs elaborats per nois i noies de l’Espai d’Art.

Així, el poeta Ramon Besora obrirà l’acte amb la presentació del seu nou llibre, ‘Un metre d’històries de metre’, i recitarà alguns dels seus poemes d’aquest i d’altres poemaris. L’autor també signarà aquest nou llibre després de l’espectacle.

La música anirà a càrrec de l’alumnat dels cors des dels 7 als 12 anys, amb acompanyament de piano. Cal remarcar que dos dels poemes (Cucs de seda La serp i el centpeus) han estat musicats per l’alumnat de primer curs d’harmonia clàssica del Conservatori de Música dels Pirineus i que es cantaran, per primer cop, en aquest espectacle.

La dansa anirà a càrrec d’un grup de ballarines d’entre les edats esmentades, que reproduirà, en moviment, els poemes musicats, fet que fornirà de vida i color a les lletres. Les arts plàstiques aniran de la mà dels alumnes i les alumnes de l’Espai d’Art.

Des de l’organització d’aquest espectacle es manifesta al respecte que “les arts estan interrelacionades, perquè un dels objectius és fer conèixer l’obra d’un gran poeta, volem crear una xarxa entre l’alumnat dels tres centres i, sobretot, perquè volem que tothom gaudeixi d’aquest espectacle apropant el llenguatge de les arts escèniques i performatives al públic en general des d’un escenari singular i de proximitat com ho és la Biblioteca Sant Agustí”.

L’espectacle està organitzat, conjuntament amb el poeta, per la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Municipal de Música, l’Espai Municipal de Dansa i l’Espai Municipal d’Art, i s’hi ha estat treballant durant el segon trimestre d’aquest curs a les classes de cadascun dels centres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Marta Vilalta: “Allà on governa ERC hi guanya la ciutadania i el país”

Notícia següent

Illa remarca el “denominador unit i invisible” que uneix tot l’Estat

Notícies relacionades