Puigcerdà acull el desè Congrés d’Inspectores i d’Inspectors d’Educació de Catalunya

Avatar photo
L’edició d’enguany s’ha centrat en el paper que les noves tecnologies, la IA i la inspecció jugaran en el futur de l’educació, així com en els reptes que el sector haurà d’afrontar durant els pròxims anys

Aquesta setmana passada la Vila de Puigcerdà ha acollit el desè Congrés d’Inspectores i d’Inspectors d’Educació de Catalunya, organitzat de forma bianual per l’AIEC.

Sota el títol “Connectats amb el futur de l’educació”, l’edició d’enguany s’ha centrat en el paper que les noves tecnologies, la intel·ligència artificial i la inspecció jugaran en el futur de l’educació, així com en els reptes que el sector haurà d’afrontar durant els pròxims anys.

Els i les més de 200 congressistes han pogut gaudir de tres ponències de luxe:

“La IA: oportunitat o trampa?”: La primera xerrada, a càrrec de la Dra. Lali Barrière ha abordat les noves eines (i els nous reptes educatius) que proposa la irrupció de la IA en el panorama actual. Un paradigma que ens obliga a fer-nos preguntes i a reflexionar sobre l’ús —o el no ús, o el bon ús, o el mal ús— de la tecnologia en l’educació.

“Disrupció tecnològica i pràctica educativa”: En aquesta ponència, el Dr. Francesc Torralba ha abordat la necessitat d’adaptació del sistema educatiu a les noves realitats tecnològiques, fomentant la innovació pedagògica i la integració de les noves eines tecnològiques de manera efectiva. També ha destacat la importància de mantenir un equilibri entre el món digital i les pràctiques educatives tradicionals, reconeixent el valor de l’educació presencial i les interaccions humanes en el procés d’aprenentatge.

“El Gran Repte”: En aquesta última xerrada, el Dr. Xavier Sala i Martín ha abordat les grans qüestions globals que la humanitat afronta actualment. Ha identificat temes com el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la pobresa, la tecnologia i altres qüestions que tenen repercussions a escala mundial. Així mateix, Sala i Martín també ha posat en relleu la necessitat d’afrontar aquestes assumptes amb una visió integrada, col·laboració global i una actitud optimista cap a la capacitat de la humanitat per superar els reptes que ens enfrontem.

Per altra banda, els i les assistents també han participat en grups de treball conduïts cadascun d’ells per diversos experts en temes com el treball en xarxa, la realitat virtual, la protecció de dades, el benestar digital, l’abandonament escolar, els motors de cerca o l’alfabetització digital.

Finalment, durant el Congrés també s’ha rebut la visita de l’Honorable Consellera d’Educació, Anna Simó, i s’han dut a terme visites guiades pel centre històric de Puigcerdà, àpats a l’Hotel del Prado i a l’Hotel Golf Fontanals i una taula rodona sobre ciberseguretat conduïda per la periodista Xantal Llavina.

Des de l’Ajuntament de Puigcerdà volem donar les gràcies a l’AIEC per escollir la nostra Vila i a la Fundació Tallers de Cerdanya i a l’Institut Pere Borrell per la seva col·laboració. Esperem que hagueu gaudit d’aquests dies i que l’experiència hagi sigut molt enriquidora!

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova fase de remodelació de la Zona Esportiva de Gavà

Notícia següent

Collboni diu als comuns que “no hi ha motius” per no aprovar pressupostos

Notícies relacionades