Ponent i l’Alt Pirineu i Aran baten rècords al sector turístic el 2022

Els negocis que han registrat més creixement són els de turisme rural i els càmpings, que han augmentat un 285 i un 31% respectivament

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El sector turístic de les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran va batre rècords el 2022 segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) en establiments d’hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístic. El sector ha obtingut el millor resultat de la història amb un increment d’un 2,56% del nombre de viatgers i un 9,71% pel que fa a les pernoctacions en comparació amb el 2019, abans de la pandèmia.

 

Els negocis que han registrat més creixement són els de turisme rural i els càmpings, que han augmentat un 285 i un 31% respectivament. La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, confia que enguany es puguin consolidar aquests resultats i recuperar el turisme internacional.

 

Les pernoctacions en apartaments turístics també han crescut singularment amb un 9,7%, que ha permès assolir la mitjana de prop d’un 10% en el conjunt del sector. Els hotels han registrat les millors xifres de tots els temps però amb un creixement més moderat de l’1% respecte al 2019, que li ha permès superar els 2 milions de pernoctacions per primera vegada.

 

El turisme estranger ha tancat amb una notable recuperació en relació amb els dos anys de pandèmia si bé en comparació amb el 2019 s’ha situat en un 1,5% menys de pernoctacions i un 4% menys de visitants.

 

Per Rosa Pujol, el sector turístic de la demarcació ha reprès el ritme de creixement que ja havia mostrat del 2014 al 2019 i que es va veure truncat per la pandèmia. Per això, confia poder consolidar enguany els creixements del 2022 i també recuperar i millorar les xifres de turisme estranger.

 

Segons Pujol, el sector ha sortit “reforçat” de la pandèmia gràcies a l’esforç col·lectiu però també a la tipologia d’oferta en el sentit més ampli, basada en la natura i les activitats en espais a l’aire lliure, allunyats de les massificacions.