Un caçador mata a una óssa als Pirineus

Els implicats han declarat que l'autor dels trets va disparar en defensa pròpia.

L’Osa Saraousse ha mort aquest diumenge pels trets d’un caçador. Els fets es van produir durant una batuda de caça de porc senglar a la vall de Bardají on hi participaven diversos veïns de la zona. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets, però els implicats han declarat que l’autor dels trets va disparar en defensa pròpia.

Sarousse era un exemplar d’os que va néixer a Eslovènia fa vint-i-un anys i va ser alliberada a França l’any 2006, però al 2010 es va traslladar al vessant sud. Amb aquest exemplar ja van tres ossos del Pirineu morts en estranyes circumstàncies.

Els caçadors han manifestat que durant la batuda els gossos van moure a l’óssa, però en veure-la no van disparar. No va ser fins que l’óssa va sobrepassar a un caçador que aquest va intentar espantar-la amb un crit, però que l’animal es va girar i va haver de fer ús de l’arma.

El govern d’Aragó ha confirmat que Agents de Protecció de la Natura, membres de la patrulla os del Govern d’Aragó i el Seprona han certificat la mort de l’óssa al municipi de la comarca de la Ribagorça i han afirmat que “la mort s’ha produït per conseqüència d’un tret”. La necròpsia serà realitzada per tècnics del Govern d’Aragó i el Seprona s’ha fet càrrec de la investigació.