Salut comença a administrar la vacuna AstraZeneca a cinc punts de l’Alt Pirineu i Aran

Les residències de gent gran i el personal sanitari de les comarques de muntanya ja estan tots vacunats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Salut ha comença a administrar la vacuna AstraZeneca a l’Alt Pirineu i Aran aquest dimecres com en altres punts del país. En concret, s’han subministrat vaccins a Tremp, Puigcerdà, la Seu d’Urgell i Vielha. A banda, també s’ha habilitat un punt de vacunació a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell.
En total hi ha distribuïdes unes 100 vacunes a cada punt per aquesta setmana. En el global de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran s’han citat, aquest dimecres, un total de 80 persones. L’Adjunt a la Gerència de la Regió Sanitària, Miquel Abrantes, ha explicat que tots els usuaris de les residències de gent gran de les comarques del Pirineu ja estan vacunats així com també tot el personal sanitari.
Abrantes, ha explicat que falta administrar la segona dosi de la vacuna de Pfizer als avis i personal de la residència de Puigcerdà. Aquesta es posarà el dimarts vinent, donat que en el moment d’administrar la primera dosi estava amb casos positius i es va fer a posteriori.

Als professionals que han rebut aquest dimecres la vacuna AstraZeneca se’ls havia citat a través d’un missatge de telèfon. Abrantes ha explicat que a partir de la setmana vinent serà a través d’un altre servei on la persona podrà triar la franja horària. Tot, amb l’objectiu que sigui més àgil. Entre els citats hi ha diferents sectors com personal de farmàcia, logopedes, fisioterapeutes i cossos de seguretat i emergències

Montse Enjuanes, farmacèutica, després d’haver-se posat la vacuna ha dit sentir-se “molt contenta” i ha agraït la feina del personal sanitari. Enjuanes ha anat a posar-se la vacuna “molt convençuda” a vacunar-se i ha animat a la població a vacunar-se quan li correspongui, “per salut pública” ha remarcat.