Ribes de Freser celebra el centenari del naixement de Joan Triadú

Dues exposicions, una visita guiada i l'estrena d'una sardana serviran per recordar la figura de l'escriptor

Joaquim Triadú, fill de l'escriptor Joan Triadú, aplaudeix el descobriment d'una placa en record del seu pare a la casa on va néixer a Ribes de Freser. CEDIDA

La vila de Ribes de Freser (Ripollès) celebra divendres i dissabte el centenari del naixement de l’escriptor Joan Triadú, nascut en aquesta localitat. El programa previst ha començat a les cinc de la tarda amb un acte institucional a l’Ajuntament que ha servit per obrir la commemoració amb la signatura al llibre d’honor que ha fet el fill de l’autor, Joaquim Triadú.

A dos quarts de sis s’ha inaugurat l’exposició ‘A dins de classe soc feliç. Joan Triadú. Pedagot 1921 – 2010’, a la sala d’exposicions del Casal Cultura. També aquesta tarda, a les set, s’ha descobert la placa commemorativa a la casa natal de l’escriptor, al carrer Balandrau, acte que ha anat seguit de l’espectacle ‘Llegir, sentir Tri-a-dú’, a partir de textos de l’homenatjat.

La commemoració continuarà demà al migdia amb una visita guiada a càrrec del guia oficial de turisme Miquel Sitjar i Serra, que porta per títol ‘El Ribes de Joan Triadú i Font’. A la nit, a les deu, s’estrenarà la sardana dedicada a l’escriptor que ha compost Ivan Joanals. L’acte tindrà lloc a l’Església parroquial Santa Maria de Ribes a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell, dins els actes del 35è Aplec de la Sardana del Pirineru.

Tancaran el programa el concert ‘Festa Major’ presentat pel músic i rapsoda Valentí Maymó i l’exposició literària ‘Joan Triadú a la ciutats dels llibres, a l’estació Ribes Vila de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).