Martí Riera, nou president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

El repartiment dels fons Next Generation, entre els principals reptes del nou president de l'ens

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, i la presidenta sortint de l'ens, Josefina Lladós, a la sala de plens. ACN

El republicà Martí Riera s’ha convertit aquest dimecres en president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Així, agafa el relleu de Josefina Lladós (JxCat), que ha renunciat al càrrec i passa a ocupar la vicepresidència de l’ens en virtut del pacte assolit entre totes dues formacions polítiques al principi de la legislatura. Martí ha assegurat que “és un grandíssim honor estar al capdavant de la comarca” i ha reconegut la “moltíssima feina” feta per la presidenta sortint. També ha explicat que la “irrupció” dels fons europeus Next Generation és un dels reptes de futur, amb l’objectiu que els pobles i entitats petites se’n puguin beneficiar. Mentre, Lladós ha dit que continuarà treballant després d’una etapa “molt intensa” com a presidenta.

Riera ha definit com a “atípica” l’actual legislatura, tant per la pandèmia com pel fet que, amb ell, el consell ha tingut tres presidents. També ha destacat la voluntat d’entesa que hi ha entre els alcaldes i ha dit es situa al capdavant de l’ens en un moment en què estan “encaminats” el model de turisme sostenible a la comarca i els passos cap a la transició energètica. També ha posat en valor la feina feta en l’àmbit de l’economia circular per la gestió forestal dels boscos.

Per la seva banda, la presidenta sortint ha coincidit en què ha estat una legislatura “difícil” i ha dit que deixa el càrrec sense estar-ne “contenta” del tot, perquè, ha aclarit, és una persona “molt exigent i crítica” amb ella mateixa. Tot i això, des del seu grup polític també li han volgut reconèixer la seva tasca al capdavant de l’ens. Lladós ha aprofitat la seva intervenció per fer un agraïment a totes les persones que l’han fet costat en aquesta etapa, després de la seva arribada fa un any i mig en substitució de Miquel Sala, que va dimitir per motius personals.