Front comú d’institucions i centres educatius de l’Alt Urgell contra el ciberassetjament

Detecten perfils de xarxes socials on es publiquen relacions afectivo-sexuals i d'altres que inciten a amenaçar a joves

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de recurs de Facebook. ISTOCK

Els centres educatius de secundària de la Seu d’Urgell, els agents del Pla Estratègic Comarcal de l’Alt Urgell contra l’assetjament escolar, l’equip d’assessorament psicopedagògic i els Mossos d’Esquadra han acordat abordar conjuntament la lluita contra el ciberassetjament.

De fet, recentment s’han trobat perfils de xarxes socials on es parla obertament amb noms i cognoms de les relacions afectivo-sexuals que tenen els joves de la comarca de 12 a 18 anys, amb faltes de respecte, injúries i amenaces. A més, també s’han localitzat grups de Whatsapp on es decideix amenaçar directament a una persona en concret. Cal tenir en compte que aquestes i altres situacions d’aquest tipus es consideren com faltes administratives i penals greus.

Per part dels Mossos d’Esquadra han explicat que els menors d’edat carreguen amb part de la conseqüència d’aquests fets però que cal tenir molt clar que les sancions van directament cap als tutors legals dels menors. Mentre, tant la regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Núria Tomàs, com la consellera comarcal d’Educació a l’Alt Urgell, Marta Poch, han volgut destacar “la bona resposta dels centres educatius i el front comú que han decidit per tirar endavant aquestes accions”.

D’aquesta manera, es difondran diversos vídeos a través de les xarxes socials on se’n parlarà de la importància de fer-ne un bon ús. Aquesta acció, dirigida tant als joves com a les famílies, es durà a terme amb la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el Punt Òmnia. A més, es faran sessions de treball en famílies de secundària amb el projecte Créixer en família i tallers als alumnes de 1r d’ESO sobre internet segura, els quals seran programats als centres.

També s’ha consensuat distribuir un fulletó informatiu sobre ciberassetjament a les famílies en format virtual a través dels centres educatius, així com també una circular dirigida a l’alumnat. Així mateix, s’ha repartit a tots els centres educatius un fulletó informatiu del Pla Comarcal contra l’assetjament en edat escolar.