França obre el pas del Portilhon tancat més d’un any

Va tancar per amenaça terrorista el 6 de gener de 2021

França ha obert aquest dilluns el pas del Portilhon, a 100 metres de la frontera amb Espanya, que comunica amb la carretera N-141, al terme municipal de Bossòst (Lleida), que va tancar per amenaça terrorista el 6 de gener de 2021.

“El Portilhon ja està obert, ho he pogut comprovar avui, baixant fins a Saint-Mamet i Bagnères de Luchon”, ha afirmat aquest dilluns en el seu compte de Facebook l’alcalde de Bossòst, Amador Marqués.

Amador Marqués ha explicat a Europa Press que ha rebut una carta del secretari d’Estat francès de la Ruralidad, Joël Giraud, comunicant-li la nova situació.

L’alcalde ha agraït l’esforç i la complicitat de la síndica d’Aran, Maria Vergés; del secretari general pel Repte Demogràfic, Francés Boya; del secretari d’Estat francès de la Ruralitat i dels comerciants i empresaris de Bossòst amb els quals ha afirmat que l’Ajuntament “ha compartit un any de desassossec i persistència”.

Marqués va assegurar després del tancament, que la mesura afectava al seu municipi perquè el poble tenia relació fluïda amb la part francesa i que perjudicava especialment els treballadors d’empreses d’Aran que viuen a França.