Esterri d’Àneu es converteix en la capital pirinenca del circ i el teatre

El festival Esbaiola't presentarà 23 propostes d'espectacles

La companyia Teatre Gorakada, del País Basc, en plena funció de Moby Dick al Festival Esbaiola't 2018. ACN

Un total de 22 companyies es donaran cita a l’Esbaiola’t 2021 amb 23 propostes d’espectacles: 14 propostes de teatre, 5 de circ, 3 de tallers i 2 instal·lacions de jocs. L’edició d’aquest estarà marcada per la pandèmia, ja que per seguir amb les mesures de seguretat, tots el espectacles seran en espais tancats i de pagament, ja siguin a l’aire lliure o al Poliesportiu, així l’organització pot distribuir el públic de manera segura i respectant totes les mesures de seguretat. L’aforament està limitat al 70% i serà obligatori l’ús de mascareta. Destaquen espectacles de “moltíssim prestigi i qualitat artística” com ‘Parasite Circus’ de la cia francesa Tetes de Mules o ‘Encore Plus’ de la companyia francesa Toi d’Abord.

De referents de l’estat espanyol destaca La Rous Teatro amb ‘La casa del abuelo’ Premi Feten 2009 al Millor espectacle infantil o ‘Esencial’ de Vaiven Circo un espectacle que parla de transicions, del menys és més.

La Baldufa, directors artístics de l’Esbaiola’t, com a companyia són Premio Nacional de las Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020. A l’Esbaiola’t 21 presentaran ‘l’Arrivederci Confetti’, una adaptació a escenari del Bye bye Confetti, un espectacle on tres pallassos molt extravagants fan reflexió entorn del poder.

De l’escena catalana el públic podrà gaudir del pallasso Marcel i de l’Estaquirot Teatre és una companyia de titelles amb 48 anys d’història.

Durant tot el cap de setmana actuaran a Esterri d’Àneu 16 companyies catalanes, 3 franceses i 3 andaluses.

Pel que fa a les entrades anticipades venudes ja arriben al 70% i donades les circumstancies actuals des de La Baldufa ja ho consideren una bona xifra i confien omplir tots els espectacles al llarg del cap de setmana.

Carles Pijuan, de la companyia La Baldufa, anima als amants del circ, el teatre, o la dansa a assistir a l’Esbaiola’t donat que trobaran una oferta molt variada i destinada a un públic molt familiar.