Els veïns de la Vall Fosca participen en el rodatge de la pel·lícula Pirineus 1883

Està produïda per Albert Naudín de FilmeXplora Produccions i compta amb la col·laboració de la Fundació Jacint Verdaguer, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Museu Hidroelèctric de Capdella

Rodatge Pirineus 1883

Veïns de La Vall Fosca participen aquests dies com a figurants en una pel·lícula que s’està filmant als estanys de la Vall Fosca i als pobles de Capdella i Espui. Està produïda per Albert Naudín de FilmeXplora Produccions i compta amb la col·laboració de la Fundació Jacint Verdaguer, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Museu Hidroelèctric de Capdella.

Aquesta nova pel·lícula d’Albert Naudín és la segona part del viatge que l’any 1882 el poeta Jacint Verdaguer va fer al Pirineu. El primer documental, Maleïda, es va estrenar l’any 2019, i explica fidelment l’itinerari que va seguir Verdaguer des de la Seu d’Urgell i fins a culminar l’ascensió a l’Aneto, i està basat amb el llibre Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, basada en el llibre del mateix títol de Bernat Gasull.

Els figurants són persones de la Vall Fosca i part del vestuari d’època que porten és del fons del Museu Hidroelèctric de Capdella, així com també ho són algunes peces d’ambientació, entre elles peces de pesca o ornaments per a cavalleries.