El projecte de millora del port de Comiols amb calendari “és un dia històric” pels Pallars

Alcaldes i presidents comarcals diuen que ajudarà al desenvolupament econòmic del Sobirà i el Jussà

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del Coll de Comiols on es veu el rètol d'entrada al Pallars Jussà. ACN

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; Josep Maria Mullol, el del Pallars Sobirà, Carles Isús, l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases i l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, han coincidit en expressar que “avui és un dia històric” en conèixer el projecte de millora de la carretera de Comiols acompanyat d’un calendari d’execució.

Cases ha dit que “és una reivindicació que fa trenta anys que dura” i que ara serà una realitat. Mullol ha destacat que la millora de Comiols ajudarà al “desenvolupament econòmic” dels Pallars i a lluitar contra el despoblament. Isus ha manifestat “assegura el flux de persones i serveis” a l’Alt Pirineu. Per la seva banda, Monterde ha destacat “la comoditat i seguretat” de la via.

La reunió entre el conseller de Territori, Damià Calvet, i els representants del Pallars, ha sigut breu donat que ràpidament s’han posat d’acord en l’opció més viable per dur a terme. Immediatesa en l’inici de les obres, realista pel que fa al pressupost, mediambientalment més sostenible i igual de còmoda i ràpida que la resta d’opcions ha portat a decantar-se per una de les opcions que passen per Folquer amb quatre túnels i quatre viaductes i un termini d’execució de cinc anys.

Els representants polítics del territori han dit que aquesta millora de Comiols facilitarà l’entrada de gent a la zona de l’Alt Pirineu i Aran però han destacat que també aproparà als veïns del Pallars Sobirà i Pallars Jussà als serveis de l’àrea metropolitana.

La vella reivindicació serà una realitat el 2025

Alcaldes i presidents dels Consells Comarcals han demanat al conseller Calvet, conscients de les afectacions que tota obra pública genera, que siguin sensibles amb el territori i siguin les menys possibles.

Per fer un seguiment de les obres i el seu desenvolupament es crearà una Comissió de Treball formada per representants del departament de Territori i agents del territori.