El Port del Comte la temporada amb més de 30 centímetres de neu

L'estació espera millorar les xifres de l'any passat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Un grup d'esquiadors a la pista de debutants del Port del Comte. ACN

L’estació del Port del Comte ha arrencat aquest divendres temporada. Les nevades dels darrers dies han permès a l’estació solsonina obrir abans del que és habitual i amb més de 30 centímetres de neu. A les portes del pont de la Puríssima, des de l’estació, el seu director, Albert Estella, confia en el fet que serà una “molt bona temporada” després que les restriccions per la pandèmia marquessin la passada. L’estació estrena aquesta temporada millores en les pistes i nous canons de neu, de baix consum. A més la Generalitat preveu invertir 1,2 MEUR, al llarg del 2022, en millorar els accessos. “Era necessari”, recalca Estella. En un sol cap de setmana s’hi poden desplaçar prop de 3.000 cotxes.

Les nevades dels darrers dies i el fred han permès a l’estació solsonina del Port del Comte obrir portes aquest divendres, amb el pont de la Puríssima a tocar. Ho fa amb 30 centímetres a la part més baixa de l’estació i amb 60 a l’alta. “I de qualitat excel·lent, neu pols”, explica el director de l’estació, Albert Estella.

Així ho han constatat els primers esquiadors. Després d’unes quantes “baixades”, l’Eloi Rodríguez, veí de Tarragona, estava entusiasmat. “Després de l’any passat, amb confinaments i quarantenes hi havia ganes”, explicava. També el Lluís Ràfols, de Vilafranca del Penedès, no s’havia volgut perdre el primer dia. “Treballo pel pont i, si no ho feia avui, no podia”, explicava.

Millores a les pistes i en la seguretat

L’estació ha estrenat aquest any diverses millores a les seves pistes. L’aposta de l’empresa per transformar la massa forestal dels boscos de l’estació ha permès seguir aplanant les pistes i reduir-ne els rocs. “Fa uns anys calia prop de mig metre de neu per poder esquiar, ara amb deu ja fem”, explica el director. També s’ha millorat la seguretat: s’han arranjat alguns desnivells i talussos on es produïen esllavissades de rocs que podien arribar a la pista.

Paral·lelament, s’han modernitzat alguns dels canons de producció de neu, instal·lant-ne d’energèticament més eficient. “Un substitueix 40 dels altres, es nota molt”, afegeix Estella

Els accessos, previstos per l’any vinent

Els accessos a l’estació segueix sent l’assignatura pendent aquesta temporada. Hi ha, però una inversió prevista de la Generalitat, per l’any vinent d’1,3 MEUR, que permetrà millorar-ne la seguretat a la via d’accés des del coll de Jou, a Guixers. Els treballs, en un tram d’uns tres km, consistiran principalment en la renovació del paviment del ferm, la suavització de revolts, i de la col·locació de barreres de seguretat i de proteccions per evitar despreniments i allaus. “Ha estat una molt bona notícia i necessària”, ha recalcat el director, que recorda que en un sol cap de setmana poden arribar a circular 3.000 cotxes pel vial.