El Govern intervé dues residències a la província de Lleida amb brots de covid-19

L'Hospital de Puigcerdà i l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament n'assumeixen la gestió

Persona gran. Imatge pròpia

El Departament de Salut ha intervingut la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) i la residència Llar Mare Marcelina de Verdú (Urgell). Per tal d’estabilitzar la situació a ambdós centres residencials després dels brots de coronavirus detectats, Salut ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a la Fundació Hospital de Puigcerdà i a l’Associació per al Benestar i el Desenvolupament, respectivament.

La residència de Bellver de Cerdanya, gestionada fins ara per la Fundació Pública de Serveis Sant Roc, registra 11 residents i 5 treballadors positius per covid-19. Pel que fa a la de Verdú, fins ara a mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, són 23 els residents i 3 els professionals positius.

En el cas de la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya, des de Salut han explicat que aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar “un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini”. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, segons ha informat el Departament.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una “situació excepcional d’impossibilitat” per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. El centre registra 11 casos positius entre els residents -actualment a la residència hi viuen 29 persones̶-, i 5 treballadors afectats.

El Departament també ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcelina de Verdú i ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l’Associació per al Benestar i el Desenvolupament. La residència registra 23 residents positius i 3 professionals.