Comencen les obres d’adequació de quatre túnels a l’N-230 entre Vielha i Osca

El projecte té un pressupost de 2,52 milions d'euros

El subdelegat de govern espanyol a Lleida, José Crespín, i la subdelegada d'Osca, Silvia Salazar, visitant els treballs d'adequació de l'N-230. ACN

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha iniciat els treballs d’adequació als túnels de l’N-230: Juan Carlos I a Vielha (5.230 metres) a i Lladó (211 metres), Colladetes (258 metres) i Fogá (230 metres) a Osca. Aquestes obres, que van començar la passada setmana al túnel de Fogá, compten amb un pressupost de 2,52 milions d’euros.

Aquestes obres s’inclouen dins el ‘Pla d’Adequació dels Túnels de Carreteres de l’Estat als requisits que estableix el Reial Decret 635/2006’, que constitueix la normativa vigent a Espanya en matèria de seguretat en els túnels de la xarxa de Carreteres de l’Estat.

Les obres tenen un doble objectiu, tal com ha explicat El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín; el primer, crear una nova xarxa d’il·luminació i de senyalització, així com la instal·lació d’un sistema de fibra òptica que garantirà el seu control telemàtic des del túnel de Joan Carles I, que és on es troba el sistema de comandament centralitzat.