Un pantà català arriba al 100% i obre comportes per començar a desembassar aigua

Avatar photo
La imatge de l’aigua saltant és una de les més esperades per la seva espectacularitat

El pantà de Talarn, al Pallars Jussà, ha començat aquest dimecres a desembassar aigua en arribar a superar el límit de la seva capacitat, 227,675 hectòmetres cúbics. Feia quatre anys que les comportes de l’embassament de Sant Antoni no s’obrien per deixar anar aigua. Segons Endesa, la presa deixa anar 60 m³/s d’aigua i així ho farà fins aquest dijous.

De les set comportes que té la presa, se n’ha obert una. Els pròxims dies, en funció de les aportacions d’aigua, anirà obrint o tancant. La imatge de l’aigua saltant és una de les més esperades pels veïns del Pallars Jussà per la seva espectacularitat. L’embassament de Talarn és la superfície d’aigua dolça en profunditat més gran de Catalunya i la tercera més extensa.

El pantà de Talarn té set comportes automàtiques d’aixecament amb contrapès superior. Quan el nivell de l’aigua arriba a cert nivell, s’obre la primera comporta, i així successivament en funció del volum d’aigua que entra al pantà.

En paral·lel, hi ha quatre turbines que des de fa uns dies no han deixat de funcionar. D’aquesta manera, la presa de Talarn està evacuant aigua per comportes i per les canonades que estan a peu de pressa.

Les previsions són que el desgel duri encara força dies i, per tant, els pallaresos puguin gaudir durant tot el mes de maig de l’espectacular salt d’aigua de les comportes de Talarn.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’incendia un local a l’Hospitalet de Llobregat

Notícia següent

Badalona comença la construcció del nou viaducte ferroviari del canal del Gorg

Notícies relacionades