L’ONCE presenta a La Seu d’Urgell el seu nou model de quiosc

És més accessible, ecològic i proper al públic

La Seu d’Urgell, 24 de novembre de 2020. L’ONCE ha presentat aquest matí al passatge de la Missió, núm.1, a la Seu d’Urgell, el seu nou model de quiosc. Un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i que facilita la comunicació amb el públic. La idea és que es vagin implantant progressivament a tot Catalunya.

L’acte ha comptat amb la participació de Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu d’Urgell; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Marcelino Cid, director de l’ONCE a Lleida i el venedor dels productes de joc de l’Organització, Carlos Corominas.

L’ONCE vol destacar la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell per fer possible la integració i posada en marxa d’aquest nou model de quiosc a la ciutat.

Amb el nous quioscs, una de les icones dels carrers i places de Catalunya, l’ONCE canvia la imatge d’aquesta porta d’accés a un món d’inclusió social, que millora les condicions laborals dels agents venedors de l’ONCE i que també renova la imatge de la ciutat.

El nou disseny compleix amb els requisits d’accessibilitat universal per a la persona que exerceix la venda i també per als compradors. L’exposició dels productes de joc, amb més superfície de vidre, és més clara i organitzada per ajudar al client en la seva elecció.

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai perquè el gos estigui estirat a terra, còmodament, mentre el seu amo treballa. I per als que utilitzen cadira de rodes, el model disposa d’una rampa fixa d’accés a l’interior del quiosc, a més que totes les zones d’exposició són accessibles mitjançant una plataforma. Per millorar el confort del venedor, s’inclou una cadira ergonòmica. El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, el sistema de lecto escriptura propi de les persones cegues.