L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell inicia el nou curs amb mascareta, mampares i ampliació d’espais

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Alumna d'una escola de música

Tant l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell com el Conservatori de Música dels Pirineus han iniciat aquesta setmana el nou curs acadèmic 2020-2021 amb l’aplicació d’un pla de mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19, tal i com indica el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Així, ambdós centres musicals de la capital alturgellenca han adoptat un seguit de mesures de seguretat que són les següents:

 • Ús de mascareta obligatòria per tot l’alumnat des dels 3 anys i en totes les assignatures excepte en les classes de vent/cant individual. Cant coral es fa amb mascareta.
 • Distància de seguretat: 1,5m entre alumnat (2,5 metres quadrats per alumne) a les classes de sensibilització/llenguatge/instrument i de 2m (4 metres quadrats per alumne) en les classes de cant coral i agrupacions.
 • Aules de vent/cant individual s’han dotat de pantalles de metacrilat de 2m d’alt per 1,2m d’ample que es situen entre el professor/a i l’alumne/a.
 • Rentat de mans a l’entrada, abans de començar les classes i al finalitzar.
 • Punts d’higiene amb diferents productes: gel hidroalcohòlic (desinfecció de mans); alcohol de 96º (desinfectar teclats de piano); aigua i sabó neutre (netejar instruments de fusta, bateria i mampares) i desinfectant de superfícies (cadires, taules, panys, etc.).
 • Ventilació: es realitza ventilació de les aules durant 10 minuts entre totes les classes. Les de 90 minuts es fa una petita pausa per ventilar. Sempre que el temps sigui favorable les finestres estaran obertes al fer les classes.
 • Aforaments reduïts: Sensibilització màxim 7 alumnes; llenguatge musical màxim 7 alumnes, agrupacions/cor màxim 20 alumnes (es fan a la Immaculada amb més distància i espai més grans).
 • Ampliació d’espais: ús de la sala de la Immaculada per fer cant coral i agrupacions com orquestra, big band o combos.
 • Aules: totes les aules tenen indicacions amb l’aforament màxim permès i estan marcades les distàncies al terra.
 • Els familiars NO poden accedir al centre (si no és amb cita prèvia).
 • Entrades i sortides esglaonades: per evitar aglomeracions. L’entrada es fa per la porta principal. Es demana a les famílies que mantinguin les distàncies abans de l’entrada i que solament vingui una persona a acompanyar/recollir als infants. Les sortides de cant coral, orquestra i algunes agrupacions per la porta de la Immaculada que dóna a la placeta de les Monges per evitar coincidir amb altres grups i alumnat de les altres escoles.

Places vacants

D’altra banda, s’informa que l’Escola Municipal de Música encara disposa de places disponibles per aquest curs acadèmic 2020-2021.