Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

L’alcaldessa de Tremp creu que s’ha de revisar el cost i el temps del transport públic des del Pallars fins a Barcelona

Avatar photo

 Anar amb transport públic de Tremp a Barcelona costa uns 30 euros i entre tres i quatre hores de temps. En una entrevista a l’ACN, la nova alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero (PSC), demana revisar tant el cost del bitllet com el temps del trajecte. La companyia Alsa, és l’encarregada de prestar el servei a través d’una concessió amb la Generalitat. El bus fa entre 6 i 21 parades, fet que actualment “no té cap sentit” segons l’alcaldessa. A Tremp hi ha l’hospital de referència dels dos Pallars i Romero reivindica que sigui “més gran i adaptat als nous temps”. Per aquesta raó l’Ajuntament ha cedit un espai per ampliar-lo i aposta perquè el curs 2024-25 comenci un curs d’infermeria a la capital del Jussà.

Per Romero és important que la formació d’Infermeria s’imparteixi al territori perquè és molt diferent el funcionament d’un hospital comarcal i dels centres d’atenció primària de les comarques de muntanya que la d’altres indrets del país. Si aquests alumnes coneixen aquest funcionament, hi haurà més possibilitats perquè s’hi quedin a treballar en un futur, afegeix l’alcaldessa. Per facilitar aquest arrelament l’Ajuntament ja ha posat un pis a disposició dels sis alumnes en pràctiques d’infermeria que estaran a Tremp.

D’altra banda, Romero remarca que Tremp necessita un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) i perquè pugui ser una realitat l’Ajuntament cedirà un espai per a la seva nova construcció.

Edifici de serveis de la Generalitat

Tremp és la capital del Pallars Jussà però també exerceix com a punt de referència pel que fa a molts serveis pel Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Per aquest motiu, l’alcaldessa Romero ha dit que s’han d’enfortir les relacions amb aquestes comarques perquè els uneix problemàtiques comunes. Ser capital de municipi amb molts nuclis petits és una característica que comparteixen i per la que Romero creu que s’ha de trobar un reconeixement específic alhora de poder optar als ajuts.

Sílvia Romero ha explicat que l’Ajuntament també cedirà un terreny perquè la Generalitat tingui a Tremp un edifici de serveis que aplegui tots els àmbits de l’Administració; des de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran passant per la resta de delegacions, algunes ja desplegades com la d’Educació i altres amb procés.

Pla d’habitatge

L’Ajuntament de Tremp va aprovar, el ple del passat 21 de juliol, la suspensió de les llicències per a habitatges d’ús turístic en sòl urbà durant un any per regular-ne la implantació de nous. L’objectiu d’aquesta mesura és comptabilitzar els habitatges d’ús turístic amb la disponibilitat d’habitatge de lloguer i, per tant, garantir el dret a l’habitatge.

L’alcaldessa, Sílvia Romero, ha explicat que amb aquesta suspensió de llicències “s’ha de poder regular millor la implantació de nous habitatges d’ús turístic i garantir una oferta de qualitat.” En aquests moments, a Tremp s’ha detectat falta d’oferta d’habitatge de lloguer i encariment de preus. Actualment, hi ha 109 habitatges d’ús turístic registrats.

Projectes de dinamització econòmica

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha resolt la concessió d’un ajut Next Generation de 447.878 euros a la proposta dels ajuntaments de Tremp i la Pobla de Segur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà sobre un projecte de dinamització i millora del comerç local de la comarca. Aquest projecte ha de fer que el comerç local i de proximitat sigui més sostenible.

La modernització i ampliació del reg de la Conca de Tremp és un projecte vital per la comarca del Pallars Jussà. L’agricultura té un pes molt important en l’economia del Jussà i el sector primari és un eix econòmic important. Aquesta obra que es va aturar l’any 2015 s’ha de reprendre per poder millorar la gestió de l’aigua.

A principis d’aquest any es van adquirir els compromisos per part del Govern i els regants d’actualitzar els projectes executius de l’obra i de reunir les adhesions necessàries per reprendre les obres de finalització de la fase 1 i per continuar les fases següents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × four =

Notícia anterior

El pregoner de les Nits Daurades enalteix el llegat mediterrani de Salou

Notícia següent

Tortosa pinta la senyalització viària a Migdia i Paüls de Ferreries

Notícies relacionades