Un home es nega a marxar de l’Hospital de la Seu tot i tenir l’alta des de fa dos anys

L'Antonio Mas, un veí de Peramola de 79 anys, al·lega motius econòmics per continuar al centre sanitari i no traslladar-se a una residència

Antonio Mas, un home de 79 anys i veí de Peramola, fa vuit anys que està ingressat a l’Hospital de la Seu d’Urgell, tot i que fa dos anys els metges li van donar l’alta mèdica. Malgrat això, segons ha explicat TV3, ell es nega a abandonar el centre i traslladar-se a una residència, al·legant motius econòmics. L’Antonio, que cobra 800 euros de pensió, paga 480 euros per la seva estada a la segona planta del centre sanitari, que dona servei sociosanitari, una quantitat molt inferior a la que pagaria en una residència.

La televisió pública catalana explica que l’Antonio va ingressar fa vuit anys a causa d’una patologia vascular associada a la diabetis, que va provocar que li amputessin les dues cames. En declaracions a TV3, el pacient ha remarcat que només marxarà si ho diu un jutge o el fan fora a la força, tot assegurant que «ja en parlarem, si marxaré o em trauran en una bossa de plàstic.

Segons TV3, la normativa anti-Covid de l’hospital prohibeix a l’Antonio sortir del centre sanitari, tot i que ell en surt quan vol. «Si hi ha una cosa que jo crec que necessito, m’ho han de deixar fer. Si no, m’escapo», ha dit a la televisió pública catalana. D’altra banda, el diari ‘Segre’ explicava fa uns dies que la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) reclama a l’Antonio 50.000 euros per la seva estada a l’hospital, ja que només ha pagat la quota del sociosanitari durant el darrer any.

La regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla, ha explicat que «abans d’arribar a la situació actual s’han esgotat totes les vies, des de serveis socials li han buscat una alternativa residencial en diverses ocasions». En el mateix sentit s’ha posicionat Jordi Fàbrega, alcalde del municipi i director de l’hospital durant molts anys, que ha recordat que «no ha volgut ingressar a la residència, ha renunciat a la possibilitat que teníem, pública, de tenir una solució. I hi ha el dret de la resta d’urgellencs i urgellenques que si necessiten aquest llit, el puguin utilitzar».