La Seu farà controls “exhaustius” a la restauració per garantir el compliment de les mesures

L'Ajuntament està valorant si manté la festa major per l'increment de casos de covid-19 dels darrers dies

La Policia Local de la Seu d’Urgell controlarà de forma “exhaustiva” el sector de la restauració de la ciutat (bars, restaurants i locals d’oci) per assegurar el compliment de tots les mesures sanitàries establertes pel Procicat que estan en vigor des de dimarts. A més, es portarà a terme un cribratge dirigit als usuaris de determinats locals de la localitat.

En la darrera setmana, la Seu d’Urgell tenia 31 casos actius i l’índex de rebrot de la covid-19 al municipi és actualment de 645, unes xifres que “mai havien estat tan malament com ara”, segons l’alcalde Jordi Fàbrega. Per això, l’Ajuntament està valorant si manté la celebració de la festa major prevista del 28 al 31 d’agost, així com els actes previs programats del 24 al 27 d’agost.

En el marc dels controls als establiments de restauració, els agents de la policia local sancionaran i procediran al tancament d’aquells bars, restaurants o locals d’oci que no respectin les mesures com són respectar la distància d’1,5 metres entre taules i a la barra; no acceptar cap client a partir de les dotze de la nit i tancar l’establiment com a màxim a la una de la matinada, així com l’ús obligatori de mascareta i tenir a la disposició dels clients gel hidroalcohòlic.

La Seu d’Urgell tenia un total de 31 casos actius la darrera setmana, dos dels quals es troben ingressats al Sant Hospital de la població. La mitjana d’edat dels positius és de 34 anys. Segons l’Ajuntament, tots els brots estan relacionats amb bars, restaurants i locals d’oci.

Davant aquestes dades, l’alcalde Jordi Fàbrega considera “fonamental” revertir aquesta situació “per als veïns, la gent gran més vulnerable i per als sanitaris”. “Això només ho podrem aconseguir amb la col·laboració de tothom”, ha assenyalat.

L’Ajuntament valora si manté la celebració de la festa major

Així mateix, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell estan valorant la celebració de la festa major, prevista del 28 al 31 d’agost, així com els actes previs programats del 24 al 27 d’agost. Fàbrega ha explicat que la decisió es prendrà “conjuntament amb el Departament de Salut, en funció de l’evolució epidemiològica de les pròximes hores”.