La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell ha repartit aquest migdia sota un dia radiant aproximadament unes 11.000 racions d’escudella als urgellencs i urgellenques congregats al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.
Com és tradició, veïns i veïnes de la Seu han fet cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern, la tradicional ‘calderada’ de Sant Antoni.
Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir uns 3.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella que han anat bullint en cinc olles de grans dimensions al bell mig del passeig des de bon matí.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i el president de la Confraria de Sant Antoni, Antonio Muntada, han presidit els actes commemoratius d’aquesta festivitat, i que també han comptat amb la presència de regidors i regidores del Consistori, així com altres representants institucionals, cossos policials i eclesiàstics, acompanyats pels confrares i els tres banderers.
La diada de Sant Antoni s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’ha oficiat la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’, i la coral ‘Veus de la Seu’ ha interpretat els goigs de Sant Antoni.
Tres Tombs al passeig
A la sortida d’ofici, s’ha celebrat la benedicció d’animals davant la catedral, i tot seguit s’han fet els tradicionals ‘Tres Tombs’, encapçalats pels tres banderers: Andreu Marsà Viles, el nou banderer que duia el penó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Sergi Mitjavila Faus i Pol Clotet Armengol, respectivament.