fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

El tió solidari de l’escola Albert Vives de la Seu recull 616 quilos d’aliments

Avatar photo

L’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell ha lliurat aquest migdia al centre de distribució del projecte Aliments per la Solidaritat de la capital alturgellenca 616 quilos de productes alimentaris procedents del Tió Solidari, superant així la darrera recollida que va sumar de 543 quilos.

Enguany, l’escola Albert Vives ha pogut tornar a organitzar aquest any el tió solidari, després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de la pandèmia. La dotzena edició del Tió Solidari ha anat menjant tots els productes que els i les alumnes d’aquesta escola urgellenca han anat portant de casa seva durant quinze dies.

Tots aquests aliments i altres productes de primera necessitat s’han donat al magatzem del mateix Banc dels Aliments per part de Maria Vázquez Torra i Irineu Duaigües Piñol, dos alumnes de 5è curs en representació de tot l’alumnat d’aquesta escola. Ambdós alumnes han estat acompanyats per la seva mestra i alhora coordinadora del Projecte Aprenentatge i Servei, Maria Olivares, i la directora del centre, Sílvia Tomàs, que han fet a mans tots els aliments que ‘ha cagat el Tió’ aquest matí al pati de l’escola Albert Vives.

En aquesta dotzena edició del tió solidari’, els alumnes de cinquè han estat els encarregats de la difusió, tot fent un treball de conscienciació a la resta dels nens i nenes de l’escola respecte la necessitat de ser solidari a través de la composició d’un rap. Aquests estudiants també s’han fet càrrec de l’acollida del Tió i la recollida dels productes aportats per l’alumnat del centre. Aquesta activitat s’emmarca en el Projecte Aprenentatge i Servei.

En l’acte de fer cagar aquest ‘tió solidari’ -celebrat al pati de l’escola- hi ha estat present la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Marian Lamolla, juntament amb els regidors de l’equip de govern Carlos Guàrdia, Carme Espuga i Joan Llobera.

En l’acte de lliurament d’aquests aliments al centre de distribució, Marian Lamolla ha volgut remarcar la importància d’aquesta activitat que porta a terme cada any l’escola Albert Vives: “és una activitat solidària a través d’una tradició molt nostra com és fer ‘cagar’ el tió”. La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc ha remarcat que totes les aportacions al banc d’aliments són “benvingudes”, i ha destacat la importància de les aportacions que fa el Banc d’Aliments de Lleida, així com les aportacions que fan persones a nivell particular, per a poder fer arribar aliments i altres productes de primera necessitat a les famílies vulnerables.

Aquest ‘tió solidari’ ha recollit arròs, llegums, oli, pasta, conserves, llet, productes de neteja personal i de la llar, com bolquers i gel corporal, que han estat rebuts per diversos voluntaris d’aquest del projecte Aliments per la Solidaritat, membres responsables del Banc dels Aliments de la Seu d’Urgell i membres de Creu Roja.

Cal recordar que tots els centres educatius de la Seu i de l’Alt Urgell fan la seva aportació solidària destinada també al Banc dels Aliments, entitat que reparteix productes alimentaris a aquelles persones que tenen dificultats econòmiques per cobrir les seves necessitats més bàsiques.

El projecte Aliments per la Solidaritat hi col·laboren el Consorci d’Atenció a les Persones (que conformen l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell), La Seu Solidària i Creu Roja.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un centenar d’estudiants es manifesta a Girona contra el projecte de llei Castells

Notícia següent

11 escoles d’Hospitalet instal·len plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les cobertes

Notícies relacionades