Concert de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat a la Seu d’Urgell

El concert tindrà lloc el 29 de maig a les 18 hores

Imatge de l’Orquestra Andreví del Conservatori Professional de música de Cervera. Foto: Cedida

Aquest dissabte 29 de maig solistes de lOrquestra Simfònica de Sant Cugat en col·laboració amb alumnat del Conservatori de Música dels Pirineus, oferiran a la Seu d’Urgell el “Concert per a piano i orquestra de Mozart”. L’actuació tindrà lloc a les sis de la tarda a la sala Sant Domènec.

Sota la direcció de la Roit Feldenkreis, es podrà gaudir d’un programa protagonitzat per l’obra de W.A. Mozart que inclourà ‘Divertimento en Re Major k 136’ i el ‘Concert per a piano i orquestra en La M núm 12 Kv 414. El programa també inclourà la fantasia per a piano ‘In der Nacht’, de Robert Schumann; la ‘Serenata per a cordes’, d’Edward Elgar; l’Estudi per a piano ‘Gnomenreigen’, de Franz List, i el rodeo ‘Hoe Down’ d’Aaron Copland (1900-1990).

Col·laboració amb el Conservatori de música dels Pirineus

L’orquestra de cambra comptarà amb alumnat de corda i amb Ot Ortega com a pianista solista. Aquest concert, doncs, representa una gran oportunitat per als i les estudiants del centre.

Aquest és el darrer dels tres concerts programats, ja que el passat dissabte 22 de maig va tenir lloc a Sant Cugat, i ahir diumenge 23 de maig, es va celebrar a Berga.

Les entrades ja són a la venda mitjançant l’enllaç adjunt.

L’alumnat del Conservatori de Música dels Pirineus i de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell tenen entrada gratuïta (invitacions nominals).

El solista  

Ot Ortega Travé, nascut a Berga l’any 2007, va iniciar els seus estudis musicals als 3 anys a l’Escola Municipal de Berga. A l’edat de 5 anys va començar el seu  primer curs de piano i als 9 anys ja va accedir al Conservatori de Música dels Pirineus en l’especialitat de piano. Ha assistit a classes magistrals de piano amb Alba Ventura, Seon-hee Myong i Vladislav Bronevetzky i, actualment, participa en el Programa ESMUC Junior.

Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals, entre d’altres, el primer premi dels XVI Premis d’Interpretació Musical del Conservatori de Girona; tercer premi ex-aequo al Ricard Viñes piano Kids and Youth de Lleida; primer premi del III Premi BBVA al talent individual; el Premi especial ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català; i el premi a la millor interpretació d’una obra de J. S. Bach al Premio Infantil de Piano Santa Cecilia, a Segòvia.

També ha estat convidat a diferents concerts, recitals i festivals en diferents ciutats com Barcelona, Madrid, Segòvia, Terrassa, Lleida, Solsona i la seva ciutat natal, Berga, entre altres.