Busquen una ubicació per a laboratoris de 5G a la Seu d’Urgell i Aran

Aquests dos laboratoris s'afegiran al que ja està en funcionament a Lleida

La Cambra de Comerç de Lleida busca una ubicació per instal·lar abans d’acabar l’any un laboratori per a dispositius amb 5G a la Seu d’Urgell i un altre a la Vall d’Aran, un projecte en el qual participen la Generalitat, la fundació Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Diputació de Lleida i Telefónica.

Aquests dos laboratoris s’afegiran al que ja està en funcionament a Lleida, ha avançat aquest dimarts el president de la Cambra, Jaume Saltó, en la jornada sobre noves tecnologies ‘Believe in Tech’ que forma part del projecte Interreg-Poctefa en el qual participen les cambres de comerç d’Andorra, Girona, Occitània i Pirineus Orientals.

El professor de l’IESE i president del CEIBS (China Europe International Business School), Pedro Nueno, ha obert la jornada amb una conferència en la qual ha assegurat que la pandèmia del coronavirus i la implantació del teletreball ha generat que tot “es faci més ràpid”.

Nueno ha destacat el gran nombre de compravendes que s’ha materialitzat aquestes setmanes i el “bon moment financer” que, des del seu punt de vista, s’ha donat per a aquestes operacions.

El gerent d’Innovació Digital de Telefónica, Julián Vinué, ha dit que la connectivitat 5G ja ha arribat al 80% de la població a Catalunya i ha recordat alguns dels casos d’èxit de 5G en la indústria, entre els quals el de Telefónica i Vertical Green en agricultura vertical.