Avui divendres 16 d’octubre arrenca una edició diferent de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. I és que aquest certamen mil·lenari s’ha hagut de reinventar davant l’evolució de la pandèmia -que ha impedit celebrar una fira presencial- per a poder seguir posant en valor els formatges artesans del Pirineu, el seu emblema.
Així, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu fa un pas endavant i a partir d’avui mateix, coincidint amb la data d’inici de celebració de la Fira de Sant Ermengol, ofereix a través d’un canal de YouTube propi, vinculat al web www.firasantermengol.cat tres tastos guiats de formatges, a càrrec del gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina, a càrrec de Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador de Josa del Cadí, i un taller d’elaboració de formatge a càrrec de Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall.
Aula de tast online
Els 5 vídeos per a poder fer un tast online de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, així com els dos tallers de cuina de formatge es poden trobar ja en els següents enllaços:
- Tast de formatges artesans de vaca de l’Alt Pirineu i l’Aran: https://www.firasantermengol.cat/tast-formatges-vaca/
- Tast de formatges artesans de cabra de l’Alt Urgell i la Cerdanya: https://firsantermengol.cat/tast-de-formatges-artesans-de-cabra-de-lalt-urgell-i-la-cerdanya/
- Tast de formatges artesans d’ovella del Pirineu català: https://www.firasantermengol.cat/tast-de-formatges-de-pastor-dovella-del-pirineu-catala/
- La cuina del formatge: https://www.firasantermengol.cat/la-cuina-del-formatge/
En el marc de cadascuna de les propostes que es poden trobar al web, es pot consultar:
- el llistat de formatges que formen part de cada tast
- les fitxes de tast dels formatges
- es proposaran maridatges
- es facilitarà informació dels punts de venda on es podran trobar els formatges que formen part de cadascun dels lots.
Al llarg de l’any, i de manera periòdica, la Fira de Sant Ermengol anirà ampliant el nombre de tastos que es podran seguir des del seu web i el seu canal Youtube.