Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Andorra multiplica i abarateix les connexions en bus amb la Seu d’Urgell

Avatar photo

El servei d’autobús entre Andorra i La Seu d’Urgell a partir de la primera quinzena  de setembre ampliarà significativament les freqüències -gairebé triplicarà les  actuals- i incorporarà millores destacades per als usuaris, com diverses freqüències exprés al llarg del dia i preus més barats amb l’adquisició d’abonaments.

Així ho ha  donat a conèixer el secretari d’estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat,  David Forné, que ha exposat que les línies estratègiques del Govern prioritzen  l’establiment d’una bona connexió amb els territoris de l’entorn i el reforç continuat  en el desenclavament del país.

Les millores s’assoleixen després que l’Executiu hagi autoritzat de forma definitiva  l’explotació de la línia a l’oferta presentada per Autocars Andorra 2011 – La  Hispano de Fuentes en Segures (HIFE), suplint així el buit que va deixar l’empresa  que fins ara donava el servei. La nova autorització de la línia que uneix Andorra  amb La Seu d’Urgell es compartirà amb les empreses Camino Bus – Autocares  Lázara que actualment ja ofereixen aquest servei.

“La línia que connecta amb la Seu és estratègica per Andorra i per aquest motiu  l’hem volgut potenciar, rebaixant el cost i impulsant una major freqüència”, ha  explicat Forné qui també s’ha mostrat convençuts que les novetats introduïdes  seran acollides de bon grat pels usuaris actuals i també permetran captar-ne de  nous.

La nova autorització preveu diverses millores del servei, on en destaquen la  freqüència horària i el preu. S’amplia la freqüència a un bus cada 30 minuts i se  suma amplitud horària a l’inici i al final del servei. Així, amb la nova proposta el  servei entre Andorra i la Seu d’Urgell s’iniciarà cada dia a les 7:00 h del matí i finalitzarà a les 21:30 h (excepte els diumenges i festius quan el darrer bus que sortirà d’Andorra ho farà a les 20:15 h).

El servei també amplia horari de la Seu d’Urgell cap a Andorra amb el primer bus a les 6:30 h i l’últim a les 21:30 h de dilluns  a dissabte (els diumenges i festius, començarà a les 7:00 h i acabarà a les 21:00 h).

Tot plegat suposa més que triplicar el servei actual arribant als 32 combois per dia,  lluny dels 14 que s’oferien abans pel servei de dilluns a dissabte. A més, i per donar  resposta a aquells usuaris que busquen una connexió exprés en hores punta,  també es preveu oferir 7 serveis llançadora en cada sentit que connectin la Seu  d’Urgell i l’Estació Nacional d’Autobusos, ubicada a Andorra la Vella, sense fer cap parada intermèdia. Aquest servei també es mantindrà els diumenges i festius amb  5 busos.

Pel que fa a la tarifa, s’implementa una rebaixa del 6% pels usuaris que tenen  abonaments habituals, es crea un abonament trimestral per estudiants i s’apliquen  nous descomptes, d’entre un 10% i un 20%, per a famílies nombroses i  monoparentals i per a la tercera edat.

A més, i amb la voluntat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i per assolir  els objectius establerts per a la reducció de les emissions de CO₂, un requisit exigit  a la nova autorització és que els vehicles que donin aquest servei tinguin una  categoria mínima Euro 6 i una antiguitat màxima de 5 anys. Sumat a aquest fet, el  nou explotador de la línia ja ha anunciat que els tres vehicles que operaran la línia  seran híbrids nous.

Finalment, el nou servei també preveu un sistema de venda anticipada de bitllets  en línia (web i app); informació del servei en temps real per als usuaris; transports  de mascotes; atenció a l’usuari 24 h i vehicles accessibles per a persones amb  diversitat funcional.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 1 =

Notícia anterior

La segona etapa de ‘La Vuelta’ passarà per Manresa aquest diumenge

Notícia següent

Blanes gaudeix una vermutada popular i una gimcana de Festa Major Petita

Notícies relacionades