Una de les novetats és que, a banda del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, hi haurà una altra competició en paral·lel on es donarà veu al col·lectiu d’infants i joves. Aquest tindrà lloc el mateix dissabte de la fira però en horari de tarda, tal com ha explicat la tinent d’alcalde de Promoció de la ciutat, Mireia Font. Pel que fa als vídeos publicats en els darrers mesos amb diferents tasts de formatges, es facilitarà que el públic pugui adquirir els diferents productes per fer la degustació a casa.
Quant a la jornada tècnica de la fira, aquesta tractarà sobre temes de sostenibilitat i analitzarà l’impacte que té la producció de formatge en el medi ambient. Mentre, Eugeni Celery de la Formatgeria Eugene de la Seu d’Urgell serà l’amic del formatge de la present edició del certamen. Finalment, en el cas de la venda ambulant s’ha optat per no instal·lar les parades tenint en compte les dificultats que hi havia per reubicar-les i perimetrar l’espai, ja que aquestes habitualment es distribueixen per diversos carrers del centre de la capital alturgellenca.
L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha recordat que la Fira de Sant Ermengol és un dels principals aparadors per donar a conèixer la ciutat i, alhora, ha explicat que és una manera de posar en valor la feina que duu a terme el sector lleter de la zona. En aquest sentit, ha dit que precisament cal potenciar-lo en un moment en què els ramaders estan patint pel preu al qual se’ls hi paga la llet.