La Seu d’Urgell organitza el 3r BioBiltz per conèixer l’ecosistema del riu Segre

Serà el dissabte 30 de setembre, de 9:30 a 13:30 hores, i es farà inventari de la vegetació de ribera, els ocells i els peixos amb la tècnica de la pesca elèctrica

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell organitza per aquest pròxim dissabte 30 de setembre una tercera edició de BioBlitz, aquesta vegada al riu Segre. El punt de trobada d’aquesta visita guiada serà al pont de la Palanca (marge esquerre), a dos quarts de deu del matí.

El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana “molt interessant” adreçada tant a nens com a adults que pretén, per una banda, donar a conèixer el mètode científic d’estudi de les espècies d’un espai, alhora que se n’inventaria la biodiversitat, i per l’altra, permet que els ciutadans prenguin consciència de la biodiversitat i de la natura que tenim en un espai proper a la ciutat com és el riu Segre.

En aquesta jornada es realitzarà l’estudi de tres grups biològics: els peixos, que mitjançant la tècnica de la pesca elèctrica es podran inventariar, la flora i els ocells. Cal destacar que aquestes jornades les fan experts en cada àmbit d’estudi i això permet tenir un inventari d’espècies molt acurat de la biodiversitat i també que sigui una activitat d’educació ambiental molt interessant donat el coneixement dels experts.

 

Inscripció prèvia i gratuïta

Per tal d’assistir a l’activitat cal inscripció prèvia  a l’oficina de Turisme Seu a: www.turismeseu.com/bioblitz/.

L’activitat és gratuïta, però les places són limitades. S’aconsella portar prismàtics, roba còmoda, aigua, gorra, protecció solar i esmorzar (opcional). Aquesta activitat es dirigeix a adults i a nens i nenes a partir de 8 anys.

En els dos darrers BioBlitz portats a cap al municipi, concretament al Pla de les Forques, es van inventariar tres grups biològics: papallones, bones bioindicadores de l’estat ambiental del municipi, de flora i d’ocells. Com a resultat d’aquest estudi es van inventariar 80 espècies de flora, 32 d’ocells i 18 de papallones.

Des de l’Ajuntament urgellenc es valora “molt positivament” la realització de la jornada, ja que es va poder apropar la natura als ciutadans d’una manera lúdica i atractiva. Per aquest motiu, s’ha organitzat la jornada d’aquest pròxim dissabte.

Aquest any el BioBlitz es realitza al riu Segre per conèixer la diversitat d’un altre tipus d’hàbitat, l’ecosistema fluvial. Cal dir que en ser un hàbitat diferent, també són diferents els grups biològics a estudiar. En aquesta edició s’inventariarà la ictiofauna (peixos).