La Seu d’Urgell i Sort acolliran els Campionats del Món de Piragüisme 2027

La candidatura catalana s'ha imposat a París en una decisió anunciada a Hongria

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La Seu d’Urgell i Sort acolliran els Campionats del Món de Piragüisme 2027. Així ho ha anunciat aquest dissabte al migdia la Federació Internacional de Canoa (ICF), en un acte organitzat a Budapest, Hongria. La candidatura catalana s’ha imposat a la que havia presentat París. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, i l’alcalde de Sort, Baldo Farré, han celebrat la decisió, que consideren “un èxit gràcies a la feina conjunta realitzada per totes les institucions”. “Estem convençuts que aquest esdeveniment serà un abans i un després per La Seu i Sort, pel Pirineu, pel piragüisme i pel desenvolupament socioeconòmic del nostre territori”, han dit.

Viaplana i Farré són a Budapest acompanyats de representants de la Delegació del Govern a la Catalunya Central, que també han celebrat la decisió. “Catalunya ha assolit una nova fita internacional i demostra un cop més el seu potencial, reconegut arreu del món. En això treballem des de les delegacions a l’exterior”, ha afirmat la delegada, Krystyna Schreiber.

 

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va presentar la candidatura a principis d’abril en un acte a la Seu d’Urgell, on va afirmar que l’esdeveniment podria ser una “oportunitat” per a l’esport a Catalunya i pel turisme esportiu al Pirineu.

Vilagrà va dir que el projecte “beneficiarà el país sencer” i va destacar que l’objectiu és deixar un “llegat” i promocionar tant l’esport d’elit com la base i l’esport femení.