La Pitavola compleix l’objectiu de dinamitzar el poble d’Arinsal

Alta freqüentació tant a la fira-mercat com als restaurants del poble i a les activitats paral·leles

ANDORRA LA MASSANA 18/09/2021 PITAVOLA DEL COMAPEDROSA A ARINSAL. FOTO: EDUARD COMELLAS. COMÚ DE LA MASSANA

La primera edició de la Pitavola del Comapedrosa s’ha tancat aquest diumenge amb els diferents reptes superats. D’una banda, ha estat una acció dinamitzadora no només del cas antic d’Arinsal sinó de tot el poble, ja que l’afluència a la fira-mercat ha repercutit directament als bars i restaurants de la parròquia, que s’han emplenat completament aquest migdia durant la ruta de la tapa. D’altra banda, la Pitavola, concebuda per commemorar el divuitè aniversari del Parc Natural del Comapedrosa, també pretenia ser una eina de promoció del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, format pel mateix parc del Comapedrosa, el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de Sorteny. Durant tot el dissabte es van fer diferents xerrades d’introducció als diferents espais protegits, amb la presència de representants dels diferents territoris, amb la voluntat de continuar col·laborant per impulsar aquesta marca conjunta.

Recordem que en el marc de les presentacions dels diferents parcs, el conseller Sergi Gueimonde va anunciar l’ampliació del Parc Natural del Comapedrosa en unes 100 hectàrees, arribant fins al Roc de la Cauba. El biòleg Jordi Nicolau va remarcar la importància d’incloure tota la zona del Roc de la Cauba dins l’espai protegit, ja que el Roc és un monòlit singular, amb un gran valor paisatgístic i simbòlic. A més, al bosc d’Erts hi ha fins a vint-i-una tipologies d’hàbitat. Un altre aspecte destacat és que el parc s’amplia cap al centre de la Massana, cosa que permetrà desestacionalitzar-lo i realitzar més activitats, ja que aquesta zona es troba a una cota més baixa i amb menys innivació durant l’hivern.

La freqüentació a la Pitavola ha estat molt elevada sobretot durant el diumenge, coincidint amb el bon temps. No obstant, durant els tres dies, totes les activitats han tingut una alta acceptació i, de fent, tant les sortides guiades com els tallers han ocupat totes les places. Aquest matí, una de les activitats que han tingut més èxit ha estat el taller de cuina de bolets amb el cuiner Carles Flinch, que ha omplert la sala del Quart. També ahir el vespre el va omplir la sala, amb la sessió astronòmica que va suplir la sortida, a causa de la pluja. Les tempestes d’ahir a la tarda van obligar a tancar la fira i anul·lar l’actuació de l’esbart, però en canvi es van poder mantenir els tallers i xerrades, que van tenir bona acceptació.

Un altre dels punts destacats és el potencial del casc antic d’Arinsal per celebrar-hi fires i mercats. De fet, durant tot l’estiu el Comú de la Massana ha estat portant a terme diferents accions de dinamització del poble, com un escape room per descobrir el centre històric.

Després del bon retorn rebut per part dels paradistes, visitants i també per part dels veïns d’Arinsal, el Comú de la Massana ja ha decidit que la Pitavola es converteixi en una cita fixa del calendari, cada mes de setembre, a Arinsal.