La Generalitat demana a l’Exèrcit que anul·li l’arribada de 1.200 militars a Talarn

Uns 300 militars dels 1.200 que arribaran a examinar-se s'allotjaran en l'acadèmia

Imatge de l'entrada a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, al Pallars Jussà. ACN

La delegada de la Generalitat en el Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha plantejat aquest divendres a la direcció de l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficiales de Talarn (Lleida) la possibilitat de posposar, per temor a brots de coronavirus, els exàmens de la setmana vinent als quals es presentaran 1.200 militars, una proposta que l’Exèrcit no ha contemplat per tractar-se d’una convocatòria del Ministeri de Defensa.

Amorós ha explicat, en declaracions a Europa Press, que la direcció de l’acadèmia ha assegurat aquest divendres que els militars arribaran als exàmens del dilluns amb una declaració jurada sobre el seu bon estat de salut i que si algun arriba amb símptomes serà expulsat de les proves d’enguany i de la convocatòria del pròxim.

Segons la delegada, uns 300 militars dels 1.200 que arribaran a examinar-se s’allotjaran en l’acadèmia i la resta en hotels, cases rurals i pisos de la comarca del Pallars Jussà, i que després de les proves es quedaran unes 600 persones.

En la trobada, Amorós i alcaldes de la zona, han mostrat el seu empipament per no haver conegut abans l’arribada dels aspirants al que, segons ha explicat, la direcció de l’acadèmia ha respost afirmant que no s’havia comunicat als ajuntaments de la zona “perquè les proves es fan cada any i havien pres mesures exhaustives”.

A la trobada, a més d’Amorós i comandaments de l’acadèmia, han assistit alcaldes de la comarca del Pallars Jussà, membres del Consell Comarcal, responsables de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i comandaments dels Mossos d’Esquadra.