La Generalitat activa els ajuts directes al sector turístic del Ripollès i la Cerdanya

La Conselleria d’Empresa i Coneixement ha publicat aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les bases dels ajuts destinats a professionals autònoms i empreses del sector turístic de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, afectades pel tancament perimetral per fer front a la covid-19.

Les aportacions, que pretenen garantir la continuïtat del sector, seran de 10.000 euros per a allotjaments turístics; de 7.500 euros per a explotadores d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic; i de 1.500 euros per a agències de viatges i guies turístics i de muntanya.

“Les empreses i professionals que ja van demanar un ajut de la convocatòria de subvencions del sector turístic del mes de novembre no hauran de presentar cap sol·licitud”, sinó que cobraran directament el nou import.

La convocatòria s’obrirà aquests propers dies i els ajuts es podran sol·licitar per via telemàtica a través del Canal Empresa del web de la Generalitat.

Es donarà prioritat a les empreses que no van optar a la convocatòria del mes de novembre, “mentre que els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut en el tauler electrònic de la Generalitat”, destaca el DOGC.