La Cerdanya digitalitza el seu patrimoni local per oferir visites virtuals en 360 graus

L'àrea de turisme de l'ens comarcal preveu mostrar l'interior una quinzena d'espais religiosos amb aquesta tecnologia

L’àrea de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya treballa en la creació de nous recursos digitals que ajudin a posar en valor el patrimoni local de la comarca.
D’aquesta manera, aquests dies s’estan fent fotografies en 360 graus per poder oferir tours virtuals a l’interior de quinze espais religiosos de la zona, els quals es podran visualitzar a través de diferents dispositius mòbils.
Aquesta acció forma part de l’àmbit d’actuacions de “Patrimoni Obert” del projecte ‘PECT Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa’. Concretament, s’ha previst obtenir instantànies de més de 120 elements patrimonials, ja siguin de caire religiós, arquitectònic o natural.
Un cop es tinguin totes les imatges i tours virtuals ubicats al web de Turisme Cerdanya, es procedirà a renovar i adaptar les cartelleres dels diferents espais fotografiats i s’inserirà el codi QR que en permetrà la visualització. D’aquesta manera qualsevol persona que disposi d’un dispositiu mòbil podrà veure’n l’espai interior.