La Seu d’Urgell demana extremar les precaucions en la Nit de Sant Joan

Està prohibit llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses

Després que les condicions meteorològiques hagin canviat (pluja i baixada de temperatures) i la predicció que tornarà a ploure precisament demà dijous 23 de juny, sumat amb un risc baix d’incendi forestal -tal i com indica el Pla Alfa que estableix el Cos d’Agents Rurals-, la Seu d’Urgell podrà celebrar la Nit de Sant Joan amb foguera.

De totes maneres, des de l’Ajuntament urgellenc es demana a tota la ciutadania “celebrar la revetlla amb diversió però també amb precaució, tot extremant les mesures de seguretat”.

Cal recordar que tal com indica Protecció Civil està prohibit llençar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses i no llençar mai petards contra ningú ni en aglomeracions de persones, entre altres mesures de precaució per gaudir d’una revetlla amb seguretat.

Així doncs, la Seu d’Urgell recupera enguany la tradicional foguera de la Nit de Sant Joan, després de dos anys sense poder-la organitzar a causa de les restriccions de la Covid-19.

La revetlla

Els actes previs a la Nit de Sant Joan s’iniciaran a dos quarts de set de la tarda amb una sessió d’spinning, a la plaça de les Monges, organitzada per Urban Sport La Seu. Aquesta activitat té un cost de 5€ per persona.

I com ja és tradició, abans de l’encesa de la foguera, tindrà lloc a les vuit del vespre de l’arribada a la nostra ciutat de la Flama del Canigó, que serà rebuda per una traca a la plaça de les Monges, lloc d’on s’iniciarà una cercavila, que passarà per la plaça del Carmen, passatge de la Missió, carrer dels Jueus, carrer Major, fins arribar a la plaça dels Oms. Aquest acte anirà a càrrec d’Òmnium Cultural, amb l’animació de la Banda del Grup de Diables de l’Alt Urgell.

A la plaça dels Oms, tindrà lloc la lectura d’un manifest, es lliurarà la flama a les autoritats municipals a peu de les escales de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i es custodiarà la flama a la Casa consistorial fins a la nit.

dos quarts d’onze de la nit, membres del Moto Club Ben Xops faran voltar en moto la flama del Canigó. La volta s’iniciarà a la plaça de les Monges, continuarà per les avingudes Garriga i Massó, Guillem Graell, Salòria, seguirà per la rotonda de Santa Magdalena, carrer Iglesias Navarri, passeig Joan Brudieu, carrer Lluis de Sabater, carrer Major, carrer Fra Andreu Capella, carrer Pau Claris, Parador, plaça dels Oms, fins arribar a la foguera, ubicada al pàrquing Dr. Peiró, on el Grup de Diables de l’Alt Urgell seran els encarregats d’encendre-la amb la flama vinguda del cim d’aquesta muntanya de la comarca nord-catalana del Conflent.