Prop d’un miler de comensals es van reunir aquest passat dissabte 24 de febrer al pavelló del Club Poliesportiu de Puigcerdà per gaudir d’un dels esdeveniments gastronòmics de referència a Catalunya: la XXVII Festa del Trinxat.
Un any més, aquesta cita clau en el calendari dels i les amants de la cuina cerdana, ha resultat ser tot un èxit de participació i s’ha refermat com un dels principals actes socials de la Cerdanya.
Quant al menú, aquest any ha estat una taula d’embotits de la Cerdanya i formatges del Pirineu, una crema de castanyes amb figues i nap caramel·litzats, trinxat de Cerdanya amb rosta, cuixa de Tiró de gla amb salsa de bolets i carabassa gormanda i, de postres, cigne de nata i bombons artesanals elaborats per les pastisseries locals.
Per altra banda, el restaurant guanyador del primer Concurs de Trinxats va ser “El Galet”, mentre que “Schierbeck Restaurant” es va endur el premi de la segona categoria.
Finalment, la vetllada va ser amenitzada amb la música en directe de l’Orquestra Zamba Show, qui ens va fer ballar de valent fins a altes hores de la matinada.
La Festa del Trinxat és organitzada per les Àrees de Turisme, Festes i Protocol de l’Ajuntament de Puigcerdà, però no seria possible sense la col·laboració imprescindible de la Diputació de Girona, de l’IDAPA, de l’Associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, de la Brigada Municipal i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors, patrocinadors i establiments de Puigcerdà i comarca.