El Consell Esportiu de l’Alt Urgell i Peusa signen un acord de col·laboració per a desenvolupar les diferents trobades esportives de la comarca

Aquest matí s’ha donat a conèixer l’acord de col·laboració en què ha arribat el Consell Esportiu de l’Alt Urgell (CEAU) amb l’empresa urgellenca Peusa. Aquest conveni de col·laboració té com a objectiu donar suport a les diferents trobades esportives que es desenvolupen al llarg de l’any a la nostra comarca, tal i com han explicat en roda de premsa el president del CEAU, Joan Llobera, i el director comercial de Peusa, Joel Boix.

“És un conveni que ja feia temps que volíem tirar endavant, que ens ajudarà a desenvolupar diferents activitats esportives que tenim programades mensualment per als nens i nenes de la Seu i comarca. Gràcies a Peusa totes aquestes activitats seran més reeixides”, ha manifestat Joan Llobera.

Les trobades esportives que té seran de petanca i bitlles, la trobada multiesportiva pro La Marató de TV3, trobades de neu i gel; trobada futbolística; el Mini Escanyabocs i el Cros de Primavera. Llobera ha volgut agrair a Peusa el seu suport per a poder desenvolupar totes aquestes activitats esportives adreçades als escolars de la Seu i de l’Alt Urgell.

El president del CEAU també ha anunciat que el pròxim diumenge 7 de novembre se celebrarà el Cros de Primavera 2021 que enguany, de manera extraordinària, tindrà lloc en plena tardor. Joan Llobera ha explicat que l’edició d’enguany no es va poder celebrar, com és tradicional, el segon diumenge de maig, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia: “Ens feia molta il·lusió organitzar-lo aquest any, ja que malauradament l’edició de 2020 no es va poder portar a terme a causa de la Covid, i encara que sigui a la tardor, no volíem deixar passar l’oportunitat de celebrar la seva 40a edició”

Joan Llobera ha animat als escolars i famílies a participar en aquest ‘Cros de Tardor’ que s’ha organitzat amb “molta il·lusió” i ha assenyalat que en aquest curs escolar 2021-22 els i les escolars podran gaudir de dos cros, el que tindrà lloc el pròxim diumenge dia 7 de novembre i que se celebrarà el segon diumenge de maig de 2022.

Per la seva part, Joel Boix ha felicitat al Consell Esportiu de l’Alt Urgell per poder arrencar de nou amb totes aquestes activitats esportives adreçades als escolars alturgellencs. “Peusa està amb les entitats del territori, amb el seu teixit social, i sabem que els nostres clients ens perceben com alguna cosa més com la seva companyia elèctrica i energètica, i ho volem demostrar amb fets com aquest, i ens fa especial il·lusió començar amb el Cros de Primavera, que enguany serà un Cros de Tardor”, ha assenyalat el director comercial de Peusa.

40è Cros de Primavera

Així doncs, el Consell Esportiu de l’Alt Urgell recupera per al pròxim diumenge 7 de novembre el Cros de Primavera que havia de tenir lloc el passat 9 de maig.

El cros presenta 21 curses20 curses escolars i 1 cursa/caminada popular. Les curses escolars, per als nascuts entre els anys 2021 al 2006, són obertes a tots els i les escolars de la comarca de l’Alt Urgell, Principat d’Andorra i la resta de la demarcació de Lleida.

El format del cros no variarà respecte als darrers anys. Es realitzaran curses des de primera hora del matí fins al migdia, començant amb els nens i nenes de Cicle Superior de Primària i Cicle Mitjà. Seguidament, a mig matí es realitzaran les mini curses d’Educació Infantil, es continuarà amb alumnes de Cicle Infantil de Primària, i es finalitzarà amb les curses d’alumnes d’ESO. Tancarà el cros la Cursa Popular.

En la realització d’aquest cros s’aplicaran les mesures vigents que dictamini el Procicat. A dia d’avui, els menors de 6 anys, no és obligatori la mascareta, mentre que per als majors de 6 anys, a partir d’educació primària, és obligatori mascareta en el moment de la sortida, ja que no es pot mantenir la distància de seguretat.

Pel que fa la Cursa Popular, les inscripcions es realitzaran presencialment durant el mateix matí del cros. El cost de la inscripció és de 5€ i les primeres 200 persones inscrites rebran una samarreta commemorativa de l’esdeveniment.

D’altra banda, des de l’organització del Cros es fa una ‘crida de voluntaris’ per a l’esdeveniment, ja que “són una peça imprescindible per a dur a terme aquest esdeveniment esportiu”.