Troben als Pirineus un cos sense vida que podria ser el de la dona desapareguda

La desaparició va tindre lloc a l'octubre

Un operatiu conjunt de la Gendarmeria francesa i de la Guàrdia Civil ha localitzat al Pirineu d’Osca el cos sense vida d’una dona. Tot apunta que es tracta de la muntanyenca gal·la, de 50 anys, veïna de Bordeus, que estava desapareguda des del mes d’octubre passat. La Comandància de la Guàrdia Civil d’Osca ha informat que diumenge passat, 14 d’agost, un muntanyenc va avisar a la Gendarmeria Nacional Francesa en trobar, al voltant del Pic Balaitus, una peça de roba, acarant-la amb la descripció facilitada per familiars de la muntanyenca francesa amb el material i la vestimenta que portava, i comprovant que pogués pertànyer-hi.

La Gendarmeria del PGHM de PierrefitteNestalas va sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil i dilluns passat, 15 d’agost, es va organitzar un dispositiu conjunt de components de muntanya, intensificant la cerca per sota de la Gran Diagonal cap a la Glacera de les Fondiellas.

Després de diverses hores de recerca, un especialista del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil de Panticosa va albirar, amb uns prismàtics, un bony de color blau, descendint, juntament amb un gendarme, al lloc, una zona no transitada habitualment per persones i de molt difícil accés. Finalment, van localitzar una motxilla i amb ella restes d’un cos sense vida i estris personals.

Després de l’autorització del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Jaca, es va procedir a l’aixecament del cadàver per part de personal del GREIM de Panticosa i se’n va efectuar el trasllat, amb suport de personal de la Gendarmeria, fins a un lloc accessible per a l’evacuació del cos amb l’helicòpter de la Gendarmeria Nacional Francesa, que en aquell moment estava més proper al lloc dels fets, fins a l’Aquarterament de Panticosa i des d’allà, per part dels serveis funeraris Trobat al Pirineu el cos sense vida d’una dona que podria ser el de la muntanyenca desapareguda a l’octubre al dipòsit de cadàvers de Jaca, per fer l’autòpsia. La Comandància de la Guàrdia Civil d’Osca ha manifestat que, una vegada realitzada la mateixa i a l’espera de la confirmació positiva de les proves d’AND realitzades, tot apunta que es tractaria de la muntanyenca francesa desapareguda.

DESAPARICIÓ

La Benemèrita ha recordat que el 24 d’octubre passat les autoritats franceses van tenir coneixement que una muntanyenca d’origen francès, de 50 anys, veïna de Bordeus, es trobava desapareguda i podia estar en territori espanyol, ja que tenia intenció de fer una ruta partint del país gal cap a la zona del Massís del Balaitus, a Espanya, en concret, al terme municipal de Sallent de Gállego, al Pirineu d’Osca, dia des del qual els seus familiars no en tenien notícies.