Divuit candidatures concorreran a les eleccions al Conselh Generau d’Aran

El govern aranès està conformat per tretze consellers

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Sumant les sis circumscripcions electorals de la Val Aran, els terçons, a les pròximes eleccions del 28 de maig concorreran en total 18 candidatures per escollir els 13 consellers que conformen el Conselh Generau d’Aran. A més, 111 candidats es presenten les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. Són 6 candidatures menys que en la convocatòria electoral anterior: al terçó de Castièro s’ha passat de 5 candidatures a 3, mentre que als terçons de Pujòlo, Marcatosa i Quate Lòcs s’han presentat 3 candidatures en lloc de les 4 de les darreres eleccions; al terçó de Lairissa concorreran 2 candidatures i a Arties e Garòs se’n presenten 4.

Aquest any és el primer cop que la Generalitat assumeix la plena gestió de les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades. S’han proclamat un total de 111 candidatures a presidir una de les 65 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) que integren l’àmbit municipal català, dels quals 32 són dones i 79 són homes. En la convocatòria anterior, es van proclamar 115 candidats

Presentació, revisió i proclamació de les candidatures

Les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions van presentar les seves candidatures entre el 19 i el 24 d’abril, davant la Junta Electoral Provincial de Lleida, en el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran, o davant la junta electoral de zona corresponent, en el cas de les eleccions a la presidència de les EMD.