Denunciats 5 motoristes per circular per una zona restringida del Parc Natural del Alt Pirineu

La zona roman tancada per a no alterar l'hàbitat de les espècies protegides i per no danyar les pistes forestals en l'època de major humitat

Un control dels Mossos d'Esquadra per impedir l'accés motoritzat al Parc Natural de l'Alt Pirineu. ACN

Els Mossos d’Esquadra van denunciar a cinc motoristes durant un control d’accés motoritzat al medi natural el passat cap de setmana al Parc Natural del Alt Pirineu (Lleida).

Els vehicles denunciats circulaven per la zona tancada al trànsit a la vall de Santa Magdalena i Bordes de Conflent, ha informat la policia catalana en un comunicat.

Aquesta zona roman tancada a l’accés de vehicles des de l’1 de novembre al 31 de maig per a no alterar l’hàbitat de les espècies protegides, així com no danyar les pistes forestals en l’època de major humitat, i les infraccions es consideren greus i poden suposar sancions que van de 300 a 3.000 euros.

Els Mossos van interposar també dues denúncies per falta d’ITV, dues per falta de documentació, dues per falta de segur i dos per no presentar permís de conduir i immobilització dues motocicletes.

La restricció d’accés motoritzat exceptua als veïns, propietaris, aprofitaments ramaders i vehicles autoritzats que poden accedir a aquestes zones tancades temporalment.