Demà s’obre el nou CAP de la Seu d’Urgell

Estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Departament de Salut posarà en marxa aquest dimecres el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) La Seu d’Urgell. L’equipament està situat al centre de la ciutat, en un edifici de nova planta de 2.123 m2, i suposarà una millora tant per als usuaris com per als professionals, ja que és molt més ampli, lluminós i confortable. Les instal·lacions oferiran els serveis que ja es podien trobar a les dependències anteriors, és a dir, medicina familiar i comunitària, infermeria, pediatria, benestar emocional, odontologia i treball social. A més, s’hi afegirà el de dietista-nutricionista, que Salut està implantant arreu de Catalunya. També s’incorporen els serveis de salut mental infanto-juvenil i d’adults, i salut pública, abans ubicats fora del CAP.

El nou CAP estarà obert de dilluns a divendres de 8 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores. Fora d’aquest horari, els pacients podran trucar al 061. El centre comptarà amb el mateix equip de professionals que treballen a l’equipament actual, una seixantena en total. Es tracta de metges, infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, pediatres, treballadors socials o personal d’atenció a l’usuari, entre d’altres. A més, cinc d’aquests han estat incorporats recentment en el marc del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària.

L’edifici ha estat construït en uns terrenys cedits per l’ajuntament i amb un pressupost de més de 5,3 milions d’euros, finançats pel CatSalut. L’equipament està dividit en quatre plantes i al soterrani hi ha els serveis generals. Mentre, a la planta baixa s’hi troben les àrees administrativa, d’atenció a la ciutadania, de pediatria (4 consultes), de salut mental infanto-juvenil (2 consultes), d’atenció continuada, boxes d’extraccions (4) i d’educació sanitària. Pel que fa al primer pis, s’hi ha ubicat medicina general i infermeria (12 consultes). La planta superior conté els despatxos d’odontologia, de l’Equip Territorial de Salut Pública Alt Urgell-Cerdanya, de salut mental d’adults, consultes polivalents, la zona de direcció i les sales de reunions, així com un espai de descans pel personal.

L’equipament dona servei a una població de més de 16.000 habitants de l’ABS La Seu d’Urgell, que comprèn els municipis d’Alàs i Cerc, Arsèguel, Cava, Estamariu, Josa i Tuixent, Montferrer i Castellbò, el Pont de Bar, Ribera d’Urgellet, les Valls de Valira, la Vansa i Fórnols, Lles de Cerdanya i Montellà i Martinet, a banda de la capital, la Seu d’Urgell.