Ahir, diumenge 26 de gener, la Sala de Convencions del Museu Cerdà va acollir la presentació del projecte “La Cuina de l’ADIS”, una iniciativa social transformadora que busca generar oportunitats laborals i reforçar la inclusió a la comarca.
Tal com va explicar el president de la Fundació ADIS, Rafael Villena, a la Cerdanya moltes persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social s’enfronten a barreres significatives per accedir al mercat laboral i, amb aquest nou espai de restauració i formació en cuina, es busca transformar aquests obstacles en oportunitats, tot proporcionant ensenyaments, ocupació i un entorn inclusiu.
En aquest sentit, el gerent de la Fundació, Blai Garcia, va assegurar que aquesta nova iniciativa inclou formació com a ajudants de cuina i en altres serveis auxiliars per facilitar la inserció laboral en l’empresa ordinària. A més, paral·lelament, també es pretén beneficiar col·lectius vulnerables, com les persones grans, que no només rebran àpats nutritius, sinó també companyia.
El projecte, que compta amb un pressupost global de 425.000 €, s’executarà en tres fases. En la primera, que tindrà una durada d’un any, es faran les obres i adequació de l’espai de cuina. En la segona fase s’elaborarà i distribuirà els menús per a col·lectius vulnerables de la Cerdanya. I en la tercera es farà la implementació del projecte «Dina en companyia», amb l’objectiu d’oferir àpats i companyia regular a persones grans que viuen soles als pobles de la comarca.
Cal destacar que aquests àpats seran elaborats amb productes de proximitat i amb la col·laboració del Consell Comarcal i la comunitat local, assegurant així la seva viabilitat econòmica i social a llarg termini.
L’acte de presentació, que va comptar amb la presència del primer tinent d’alcalde Francesc Armengol, no només va servir també per repassar els 25 anys de la Fundació ADIS, sinó per donar a conèixer el número especial de la revista COLORS, dedicat íntegrament a una iniciativa que representa un pas més per construir una societat més inclusiva, solidària i sostenible.
Finalment, els i les assistents que van omplir l’espai, van poder gaudir d’un deliciós piscolabis elaborat pels voluntaris de la Fundació.