Condemnat un caçador furtiu a cinc anys sense poder caçar

L'infractor ha estat condemnat amb la retirada de la llicència de caça durant cinc anys i la multa de 12.400 euros.

Els Agents Rurals inspeccionant dues persones per saltar-se el confinament perimetral i practicar la caça de manera irregular al Ripollès. AGENTS RURALS

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat un home amb cinc anys de retirada de la llicència de caça i una multa de 12.400 euros per caça furtiva al Pallars Sobirà. L’home ja havia estat denunciat pels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals en dues ocasions.

La primera va ser al maig de l’any 2015, quan van denunciar a l’ara condemnat i a tres persones més per diverses infraccions a la llei de Caça. El grup va ser sorprès pels agents disparant amb un rifle silenciador a prop del vedat de Tírvia-Farrera. Els policies van observar com un integrant del grup marxava del lloc i tornava poc després amb el cap d’un isard que guardava en una motxilla. En aquell moment se’ls hi va decomissar dos rifles, dos caixes de munició, quatre prismàtics, un monocle i un focus de llum.

Tot i aquest fet, el novembre del 2016 l’home va tornar a ser denunciat per suposada participació en una trama de caça furtiva que operava al Pirineu de Lleida i tenia el suport d’un guia local. El furtiu havia utilitzat per caçar els isards un rifle de calibre mitjà amb silenciador, que es tracta d’una arma prohibida.

El cas va arribar al Tribunal Superior de Justícia català, que ha condemnat l’infractor amb la retirada de la llicència de caça durant cinc anys i la multa de 12.400 euros.