A Vielha e Mijaran, el PSC s’ha imposat àmpliament

El Partit dels Socialistes de Catalunya, aquest cop amb Illa com a candidat a la presidència, aconsegueix ser primera força a Vielha e Mijaran. Els socialistes han obtingut el 30,9% dels vots, 11,4 punts més que el 2017.

La segona força més votada al municipi ha estat ERC, amb Aragonès com a candidat i amb el 15% dels suports; seguit de VOX. L’extrema dreta ha aconseguit el 12,9% dels vots. També destaca la forta patacada de Cs a la població. Va guanyar el 2017 i ara ha baixat fins a la cinquena posició, amb el 7,4% del suport.

Els partits independentistes segueixen sense ser majoritaris a Vielha e Mijaran. ERC, JUNTS i CUP-G s’han quedat amb un 32% dels sufragis. Un 45,8% dels de Vielha e Mijaran amb dret a vot han anat a les urnes.

La participació, doncs, ha estat marcada per la pandèmia i ha baixat 28,2 punts respecte al 21D, que va ser històrica. A més ha pujat el vot en blanc. Un 1,1% dels electors han deixat el sobre buit. A tot Catalunya també s’ha imposat el PSC, igual que a la comarca de la Vall d’Aran. Ara bé, en el conjunt de la província de Lleida, el guanyador ha estat JUNTS.