Sonia Escudero, una mestra parrillera de la Braseria Taula Rodona, ubicada a la part Alta de Tarragona, s’enfrontarà a la tercera edició del prestigiós ”Concurs Nacional Mestre Parrillero”. El certamen, que reuneix mig centenar dels millors professionals d’Espanya, se celebra a Zarautz, com a part de la Txuleta Festa, organitzada per l’Associació de Rem.
Escudero és una de les tres úniques dones que participen en aquesta competició, que destaca la tradició culinària del països de parrilla, especialment al País Basc, on la txuleta és venerada com una religió. Durant tres dies, l’esdeveniment atrau milers de visitants a les graelles ubicades davant d’una de les platges més famoses d’Euskadi.
El concurs compta amb experts gastronòmics com Joseba Arguiñano i Aitor Arregi, així com altres personalitats del món de la gastronomia, que avaluarà minuciosament les habilitats i tècniques dels participants. Tots els concursants hauran de realitzar la mateixa carn amb les mateixes condicions, demostrant la seva destresa davant de les brases.
Les semifinals es desenvolupen el dissabte 16 de març, amb Escudero competint a la matinada juntament amb altres participants del Nord i Est. Els finalistes lluitaran pel prestigiós títol, preparant dues costelles de bou nacional de quilo i mig.