Salou es va convertir aquest passat divendres al vespre en l’epicentre de la gastronomia catalana amb la inauguració oficial de la 13a edició de Sabor Salou.
L’acte va comptar amb una notícia força rellevant per a Salou i la seva gastronomia: el xef salouenc Pep Moreno, al capdavant del restaurant Deliranto —distingit amb una estrella Michelin— va ser anunciat com l’encarregat de representar Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 en l’acte institucional que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol a Vigo.
L’anunci el va fer la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, durant el seu discurs inaugural. “Amb gran honor, anuncio que serà precisament el restaurant Deliranto, el restaurant del xef Pep Moreno, qui representarà Catalunya a l’acte oficial de Vigo. Salou portarà la bandera del millor que tenim: una cuina d’excel·lència, reconeguda internacionalment”, va afirmar, generant una gran ovació entre el públic assistent.
Lagé va subratllar l’excepcionalitat d’aquest nomenament i va posar en valor el paper cabdal que juga Salou dins el mapa culinari català: “Salou no només és una destinació turística capdavantera; és també un pol gastronòmic que, gràcies a xefs com Pep Moreno, projecta Catalunya al món amb talent, creativitat i passió.”
L’acte d’aquest divendres va formar part del Gran Tour Gastronòmic impulsat pel Govern de Catalunya, que va arrencar a FITUR (Madrid) i farà parada en ciutats com Sant Sebastià, Sevilla o Vigo, amb l’objectiu de mostrar la riquesa culinària del país. “Que Salou hi sigui present no és casualitat, sinó la constatació d’un lideratge forjat amb anys de treball, innovació i una aposta ferma per la qualitat”, va destacar Lagé.
Amb aquesta designació, Salou es va posicionar com a ambaixador gastronòmic de Catalunya, projectant el seu nom com a referent de la cuina d’autor i de l’alta gastronomia vinculada al territori.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, va expressar el seu orgull i satisfacció per aquest reconeixement: “És un honor que Salou sigui escollit per representar Catalunya en un esdeveniment de tanta rellevància internacional. Aquesta distinció reconeix la nostra identitat culinària i el compromís dels nostres xefs, que eleven el nom de Salou amb una gastronomia que emociona, sedueix i trenca fronteres.”
La inauguració de Sabor Salou va anar més enllà d’una celebració local: va ser una reafirmació del potencial de la ciutat com a capital cultural i gastronòmica de referència.
Espectacular rebuda al Nàstic de Tarragona a les Portes del Nou Estadi Costa Daurada de Tarragona. Durant els dies previs,…
Els Mossos d'Esquadra investiguen una denúncia per agressió sexual en un local d'oci nocturn del districte de Ciutat Vella ocorreguda…
Els Mossos d’Esquadra van detenir a mitjans de maig un home de 26 anys a Sant Feliu de Guíxols (Baix…
La Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona (UdG) organitza la segona edició del congrés mundial sobre raonament…
Falten solament quatre hores per l'inici del partit entre el Nàstic de Tarragona i el Real Murcia CF al Nou…
Un home de 69 anys ha mort aquest divendres a la nit després que el tractor que conduïa hagi bolcat…
Esta web utiliza cookies.