La Ciutat de Tarragona

El xef de Salou Pep Moreno representarà Catalunya, com a Regió Mundial de la Gastronomia, a Vigo

Cristina Lagé: Salou portarà (a Vigo) la bandera del millor que tenim: una cuina d’excel·lència, reconeguda internacionalment

Salou es va convertir aquest passat divendres al vespre en l’epicentre de la gastronomia catalana amb la inauguració oficial de la 13a edició de Sabor Salou.

L’acte va comptar amb una notícia força rellevant per a Salou i la seva gastronomia: el xef salouenc Pep Moreno, al capdavant del restaurant Deliranto —distingit amb una estrella Michelin— va ser anunciat com l’encarregat de representar Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 en l’acte institucional que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol a Vigo.

L’anunci el va fer la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, durant el seu discurs inaugural. “Amb gran honor, anuncio que serà precisament el restaurant Deliranto, el restaurant del xef Pep Moreno, qui representarà Catalunya a l’acte oficial de Vigo. Salou portarà la bandera del millor que tenim: una cuina d’excel·lència, reconeguda internacionalment”, va afirmar, generant una gran ovació entre el públic assistent.

Lagé va subratllar l’excepcionalitat d’aquest nomenament i va posar en valor el paper cabdal que juga Salou dins el mapa culinari català: “Salou no només és una destinació turística capdavantera; és també un pol gastronòmic que, gràcies a xefs com Pep Moreno, projecta Catalunya al món amb talent, creativitat i passió.

L’acte d’aquest divendres va formar part del Gran Tour Gastronòmic impulsat pel Govern de Catalunya, que va arrencar a FITUR (Madrid) i farà parada en ciutats com Sant Sebastià, Sevilla o Vigo, amb l’objectiu de mostrar la riquesa culinària del país. “Que Salou hi sigui present no és casualitat, sinó la constatació d’un lideratge forjat amb anys de treball, innovació i una aposta ferma per la qualitat”, va destacar Lagé.

Amb aquesta designació, Salou es va posicionar com a ambaixador gastronòmic de Catalunya, projectant el seu nom com a referent de la cuina d’autor i de l’alta gastronomia vinculada al territori.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va expressar el seu orgull i satisfacció per aquest reconeixement: “És un honor que Salou sigui escollit per representar Catalunya en un esdeveniment de tanta rellevància internacional. Aquesta distinció reconeix la nostra identitat culinària i el compromís dels nostres xefs, que eleven el nom de Salou amb una gastronomia que emociona, sedueix i trenca fronteres.

La inauguració de Sabor Salou va anar més enllà d’una celebració local: va ser una reafirmació del potencial de la ciutat com a capital cultural i gastronòmica de referència.

Tags: Salou
Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Rescaten quatre tortugues en perill d’extinció a la Selva del Camp

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha aconseguit recuperar quatre tortugues en perill d'extinció…

20 minuts fa

Adeu a l’abonament de Rodalies: aquestes són les tarifes a partir de l’1 de juliol

La consellera de Territori, Sílvia Paneque, ha anunciat que les bonificacions dels trens Regionals s'ampliaran del 40% previst inicialment al…

37 minuts fa

Mor un ciclista en xocar amb un autocar a l’N-240 a Lleida

El Servei Català de Trànsit informa que aquest dimarts a primera hora de la tarda es va registrar al punt…

45 minuts fa

Una multiinspecció tanca per salubritat 10 establiments de 24 hores a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha aixecat 361 actes d'infraccions i ha tancat 10 comerços en una nova multiinspecció a establiments de…

54 minuts fa

Detingut per estrebar mòbils circulant amb una moto robada per la vorera a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van detenir la setmana passada a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) un home de 20 anys com…

57 minuts fa

Vilafranca del Penedès tanca la campanya de control dels VMP amb 63 conductors denunciats

En el marc de la campanya coordinada pel Servei Català de Trànsit a tota Catalunya el mes de maig passat,…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.